Hedefteki isim konuştu "Çankaya’yı bize CHP önerdi"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in, CHP listelerinden Ankara 1. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı yapılması, CHP’lilerin yoğun eleştirilerine sebep olmuştu. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ergin, “CHP bize alan açıyor. Ankara'da iki alan açtı. Bizim şuradan diye bir tercihimiz yoktur.” açıklamasında bulundu.

CHP’nin Ankara 1. Bölgeden aday gösterdiği ve bu sebeple CHP’ye yakın kişilerin hedefindeki isim olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Ergin, Çankaya'dan aday gösterilmesinin CHP'nin fikri olduğunu, adaylıktan çekilmek gibi bir düşüncesininde olmadığı söyledi.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLME DÜŞÜNCEM YOK"

Habertürk canlı yayınını katılan Ergin, adaylıktan çekilmek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade ederek, "Aday değişikliği ya da bölge değişikliğine yönelik DEVA Partisi olarak bir karar yok. CHP'den bize böyle bir talep gelmedi, istişare de edilmedi" dedi.

CHP'Lİ İSİMLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

Sadullah Ergin’in CHP listelerinden milletveki adayı yapılması birçok CHP’li ismin tepkisini çekmişti. Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Sadullah Ergin için  "FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı!" ithamında bulundu.  

Bir başka CHP'li isim Burhanettin Bulut da katıldığı bir televizyon programında Sadullah Ergin’e hesap sorulması gerektiğini söylerek, "Ergin Meclis’e geldiğinde o günlerin hesabını versin. Belki de onun için hesap verme fırsatı olacak. Biraz da böyle bakmak lazım. Belki de suç ortaklarını anlatacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...