Son dakika! BBP lideri Destici TGRT Haber'de duyurdu: Sinan Oğan 17:00'de Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: BBP lideri Destici TGRT Haber canlı yayınında, Sinan Oğan'ın 17:00'de Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklayacağını duyurdu. Destici, kabine veya başka bir görev teklif alıp almadığına ilişkin soruya da cevap verdi.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Meclis'teki sandalye dağılımı netleşti. Ancak cumhurbaşkanını belirleyecek yeterli oy çoğunluğu çıkmadı. Bu nedenle cumhurbaşkanı seçimi 2 tura kaldı. 

28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur oylamasına sayılı günler kalırken Cumhur İttifakı bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'in konuğu oldu.

Destici, TGRT Haber Ankara Temsilci Ercan Gürses'in seçime ilişkin sorularını cevapladı. 

"OĞAN, ERDOĞAN'A DESTEĞİNİ AÇIKLAYACAK"

Destici'nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

Cumhurbaşkanımız ile görüşme yaptı. Aynı camianın insanlarıyız. Geldiğimiz noktada öne 4 maddeyi öne sürdüler. Ben bu öne sürdüğünüz maddeleri zaten Millet İttifakı yapıyor, dedim. Oğan maddeler konusunda ikna olmuş gibi gözüküyor. Oğan'ın 4 maddesinin aksine hareket eden 7'li masadır. Geriye sığınmacılar kalıyor. Sinan Oğan, Erdoğan'a desteğini açıklayacak. Yüzde 99 saat 17'de desteğini açıklayacak. Ümit Özdağ'ın Sinan Oğan'a nötür kalması konusunda tavsiyelerde bulunduğu söyleniyor.

ÖZDAĞ-KURTULMUŞ GÖRÜŞMESİ

Oğan, Erdoğan ile görüştükten sonra bu kararını aldığını bana söylediler.  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ümit Özdağ ile görüşecek. Bugün yapılacak görüme belirleyici olacak.

REHAVET UYARISI

Cumhur İttifakı tabanında bu durum bir rehavet oluşturmasın. Yani bir seçim yapılıyor ve sandıklar boş. Nasıl olsa kazanıyoruz rehavetine düşmemek lazım. Bu seçimde bir oy dahi çok önemli. Türkiye’nin eli güçlenmeli.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

İYİ Parti milliyetçi bir tavır sergileyememiştir. Milliyetçi olarak lanse edilse de yönetim kadrosu milliyetçi değildir. Özde değil sözde milliyetçilik vardır. Akşener ve yanını açısından bunu söylüyorum. Oy veren milliyetçi olan bir taban da vardır elbette. Seçimi PKK’nın uzantısının belirleyeceğini söylemiştiler ancak milliyetçiler belirlediler. Oyları da düştü.

Akşener’in söylemlerinden belli oluyor. Kılıçdaroğlu, özerklik şartını getireceğim dedi, milletvekilleri de bunu alkışladı. Avrupa Birliğine üye olmamamızın nedeni bu.

“Kılıçdaroğlu’nun delegelerde güçlü olduğu söyleniyor. Ne kadar delegeler Kılıçdaroğlu’nun arkasında olsa da tabanın istediği gibi bir sonuç yoksa parti gereğini yapar.”  

KABİNE VEYA BAŞKA BİR GÖREV İÇİN BEKLENTİSİ VAR MI, TEKLİF ALDI MI?

Öncelikle bizim tüm motivasyonumuz bu pazar gerçekleşecek 2. tur seçimleridir. Ve burada hedefimiz Cumhurbaşkanımızı tekrar seçilmesini sağlamaktır. Bütün teşkilatlarımızla sahada çalışıyoruz. Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla biz bugüne kadar ne milletvekilliği ne de bakanlık ne de başka bir şeyin pazarlığını yapmadık. Dolayısıyla bu konular da hiç gündemimiz de olmadı.

"BİZİM GÜNDEMİMİZDE BUNLAR HİÇ OLMADI"

Sayın Cumhurbaşkanımız bütün ittifak üyelerini, genel başkanlarına kıymet veriyor, dinliyor, çok değer veriyor. Ben inanıyorum ki seçimden sonra mutlaka bizleri  davet edecektir. Bir değerlendirme yapacaktır. Biz elbetteki biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin, milletin nerede ihtiyacı varsa Büyük Birlik Partisi her zaman devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin kardeşliğini önemseyerek, önceleyerek hareket etmiştir. Bundan sonra da öyle olacaktır. Dolayısıyla bizim gündemizde bunlar hiç olmamıştır. 

"KAPALI DEĞİLİM"

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir değerledirmesi olursa parti kurullarında değerlendiririz ama bu bugünün konusu kesinlikle değil. Bugüne kadar basında yazılanlar tamamen bizim dışımızda olan şeyler. Elbetteki hükümeti kuracak olan Cumhurbaşkanının takdiridir.  Kapalı değilim. Biz netice ittifak ortağıyız. 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...