Son dakika: Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyonu geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyonu geçti

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrüklerde kullanılan oy sayısının 1 milyonu aştığını duyurdu.

Son dakika haberi: 14 Mayıs'ta Türkiye sandık başına koştu, Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy alan adayın çıkmaması ile seçim ikinci tura kaldı. Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için yurt dışı temsilcilikler ve gümrük kapılarında oy verme işlemleri dün sabah saatlerinde başladı.

Gurbetçiler, sandık kurulan bölgelerde uzun kuyruklar oluşturdu. YSK tarafından yapılan açıklamaya göre,oy kullanma işleminin ilk günündeyurt dışı temsilciliklerde kullanılan oy sayısı 452 bin 257, gümrüklerde kullanılan oy sayısı ise 19 bin 477'e ulaştı. Toplam 471 bin 734 seçmen oy kullandı.

İKİNCİ GÜNDE BİR MİLYON OY

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu, ikinci güne ait verileri de paylaştı. Buna göre; 14 Mayıs'taki seçimde 6 günde elde edilen rakam, ikinci tur oylaması için kurulan sandıklarda sadece 2 günde geçildi.

Yüksek Seçim Kurulundan edinilen bilgiye göre, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden, yurt dışı temsilcilikler ve gümrüklerde oy kullananların toplam sayısı, ikinci günde saat 19.35 itibarıyla 1 milyon 38 bin oldu.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılan ilk tur oylamasında, 5 günde toplam 697 bin 577 seçmen sandığa gitmişti.

OY KULLANMA İŞLEMİ 24 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

YSK 28 Mayıs seçimi için Türkiye'nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri dün sabah saatlerinde başladı, 24 Mayıs'a kadar sürecek. Temsilcilikler dışında oy kullanmak isteyenler ise gümrüklerde 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar oy verebilecek.

Dış temsilciliklerde oy verme işlemi, o temsilcilik için ilan edilen tarih aralığında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00 ile 18.00 arasında yapılabilecek.

Yurt dışı seçmenler, belirlenen temsilciliklerin herhangi birinde veya sandık kurulan herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilecek, bu işlem için randevu alınmasına gerek olmayacak. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...