Avrupa'nın en büyüğü Anadolu Efes

Avrupa'nın en büyüğü Anadolu Efes

SPOR Haberleri

Ergin Ataman'ın takımı Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını alarak Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı. Temsilcimiz ülkemize 10. Avrupa kupasını kazandırarak hepimizi sevince boğdu

Uğur Aktan

Türk basketbolunun tarihi gecelerinden biri dün Köln'deki Lanxess Arena'da yaşandı. THY Euroleague'de 2018-2019 sezonunda final oynayan ancak CSKA Moskova'ya mağlup olan temsilcimiz Anadolu Efes, bir yıllık pandemi arasından sonra oynanan Euroleague finalinde kadrosunda Pau Gasol, Nikola Mirotic, Alex Abrines gibi NBA'de önemli başarılara imza atmış çok sayıda yıldızı bulunan Barcelona'yı devirerek şampiyonluğa uzandı.

Sertaç'la iyi başladık
Maça Sertaç Sanlı'dan gelen 8 sayıyla başlayan temsilcimiz, çember altını iyi savunmayınca ilk çeyrek 22-15'lik Barcelona üstünlüğüyle sona erdi. İki takımın da faul hakkını erken doldurduğu ikinci çeyrekte saha içi isabeti bulmakta zorlanan Shane Larkin'in serbest atışlarıyla 10 sayıya kadar çıkan farkı eriten Ergin Ataman'ın takımı, ilk yarıyı 39-36 önde kapadı.

Micic faktörü
Micic'in hem dışarıdan hem de içeriden bulduğu sayılarla yıldızlaştığı üçüncü çeyrekte oyunun kontrolünü eline alan Anadolu Efes, son periyoda 65-58 önde girdi. Bu çeyreğe iyi başlayan Barcelona bitime 04.58 kala Nikola Mirotic'in sayılarıyla skoru dengeledi: 69-69. Micic'in oyuna girmesiyle yeniden kontrolü eline alan Efes, sahadan 86-81'lik zaferle ayrıldı.

Şehitlerimize armağan
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman gurur dolu anlar yaşadı. Şampiyon koç, "Bırakın beni Türkçe konuşacağım" derken Türk halkına seslenerek, "Hepiniz orada izliyorsunuz biliyorum. Bu kupayı sizin için kazandık. Tüm Türk halkına armağan olsun, şehitlerimize armağan olsun... Alacağız dedik, ALDIK" dedi.

Hepsini kutlarım
Konuşmasına devam eden Ataman, "Yapabileceğimizi biliyorduk. Ritmimizi bulduk. Shane Larkin, en iyi oyunculardan biri. Micic ile birlikte onun maçıydı. Herkese tebrikler ama Larkin, yarı finalde iyi oynayamadı ama finalde Micic ile birlikte maçı kazandı. Hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu.

EUROLEAGUE'İ KAZANAN İLK TÜRK  
Tarihe geçti

n Euroleague’i kazanan ilk Türk koç olan Ergin Ataman, dört farklı takımla, dört farklı Avrupa kupası kazanmayı başardı. İşte o başarılar:
n Euroleague (2021) A.Efes
n EuroCup (2016) G.Saray
n EuroChallenge (2012) Beşiktaş
n Saporta Cup (2002)
Montepaschi Siena

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...