Rusya'ya bir şok da Formula 1'den: Sözleşmesi feshedildi

Düzenleyen:
Rusya'ya bir şok da Formula 1'den: Sözleşmesi feshedildi

SPOR Haberleri

Ukrayna - Rusya savaşı dolayısıyla yaptırım uygulanan Rusya'ya kötü haber bu defa Formula 1 yöneticilerinden geldi. Formula 1 yetkilileri savaşı gerekçe göstererek Rusya Grand Prix'sinin sözleşmesini feshettiğini açıkladı.

Ukrayna'ya yönelik işgalin ardından art arda tepki ve yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya'ya bir şok da Formula 1'den geldi. Formula 1 yönetimi, Ukrayna - Rusya savaşı sebebiyle Rusya Grand Prix'sinin sözleşmesini feshetti.

RUSYA'DA HERHANGİ BİR YARIŞ DÜZENLENMEYECEK

Yapılan resmi açıklamada, "Formula 1 yönetimi olarak Rusya Grand Prix'sinin organizasyon kontratının feshedildiğini ve bu kararın Rusya'nın gelecekte yarış düzenleyemeyeceği anlamına geldiğini bildiririz" denildi.

Bu karar doğrultusunda, aksi bir uygulamaya geçilene dek Rusya'da herhangi bir Formula 1 yarışı organize edilemeyecek.

Soçi'de bu yıl Eylül ayında yapılması planlanan yarış, geçtiğimiz günlerde iptal edilirken; 2023'te taşınacağı St Petersburg'da da artık yarış olmayacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...