Alperen Şengün kariyer rekorunu egale etti! NBA’de bir ilke imza attı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Alperen Şengün kariyer rekorunu egale etti! NBA’de bir ilke imza attı

Spor Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milli yıldızımız Alperen Şengün, Houston Rockets'ın Utah Jazz'ı uzatmada 127-126 yendiği maçta 37 sayıyla kariyer sayı rekorunu egale etti. Tüm dünya bu performansı konuşuyor.

NBA'de Houston Rockets forması giyen ve bu sezon All-Star olmak için yarışan Alperen Şengün, takımının Utah Jazz'i yendiği maçta şov yaptı.

MİLLİ YILDIZIMIZDAN YENİ REKOR 

115-115 biten normal sürenin ardından uzatmaya giren maçta Alperen 37 sayı atarak kariyer rekorunu egale etti. Milli oyuncu 24 Aralık 2023'te New Orleans Pelicans'a karşı 37 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı. Alperen 37 sayısının yanına 14 ribaunt, 6 asist 1 blok ve 1 top çalma istatistiklerini de ekledi.

Alperen Şengün kariyer rekorunu egale etti! NBA’de bir ilke imza attı

Ev sahibi Rockets'ta Jabari Smith Jr 24 sayı, 10 ribaunt; Fred VanVleet 18 ve Cam Whitmore 17 sayıyla oynadı.
Milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven'in görev almadığı karşılaşmada Jazz adına Jordan Clarkson 33, Collin Sexton 28 ve Lauri Markkanen 22 sayı buldu.

“MAÇI KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Alperen Şengün, "Fred bugün 6 faulle oyun dışında kaldı. Genelde bizim için şutları o buluyordu. O oyun dışında kaldığında maçı kaybetmek istemiyordum. Kendi kendime 'Bugün bu maçı kazanacağım' dedim. Sert kalmaya, agresif olmaya ve skor üretmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

Alperen Şengün kariyer rekorunu egale etti! NBA’de bir ilke imza attı

HOCASI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ 

Houston Rockets Başantrenörü Ime Udoka da maça damgasını vuran ve galibiyeti getiren Alperen Şengün'ü karşılaşma sonrasında övdü.

Udoka, "Alperen'in çok yönlülüğü ve IQ'su eşşiz. Ligdeki son gerçek alçak post skorerlerinden biri ve günümüzde onlardan çok kalmadı. Onu farklı rolde ve şekilde kullanabiliyoruz. Tıpkı Jokic ve Embiid gibi. Ligin en iyi savunmacılarına karşı başarısı, özgüvenini daha da yükseltiyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...