Aslan tecrübeli, Kanarya iştahlı! Süper Lig'de zirveyi paylaşan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin röntgenini çektik

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aslan tecrübeli, Kanarya iştahlı! Süper Lig'de zirveyi paylaşan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin röntgenini çektik

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teknik adamlarda Okan Buruk'un final tecrübesi çok, İsmail Kartal'ın o kadar yok ama inançlı. Sarı lacivertliler gol olup yağarken, sakatlıklardan çok çekiyor ve çabuk kırılıyor... Daha biyonik görünen sarı kırmızılılar ise puan kayıplarında sakin kalabiliyor.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Şampiyonlukta atanın ile tutanın iyi olacak sözünü doğrulayan bir tablo da söz konusu... Rakiplere verilen pozisyon konusunda da ligin en iyi takımı olan lider sarı lacivertlilerin rakiplerine tanıdığı gol beklentisi 12,94. Bu anlamda ikinci sırada ise Galatasaray yer alıyor. Sarı kırmızılı takımın bu alandaki istatistiği ise 16,95  olarak dikkati çekiyor. 

KANARYA'DA HERKES ATIYOR

Geçen sezon çift haneli skor üreten sadece İcardi’ye sahip Aslan’da bu sezon da başı çeken isim Arjantinli (15). Fenerbahçe’yi zirveye taşıyan faktörse değişen skor dağılımı. Geçen sezon çift haneli skor üreten iki oyuncuya sahip sarı lacivertlilerde bu sezon Dzeko (16) ön plana çıkarken, Szymanski (9) ve İrfan Can (8) da en golcü sezonlarını yaşıyor.

BİYONİK ASLAN

Yarışta en dikkat çekici nokta ise sakatlıklar. F.Bahçe, Becao, Cengiz ve Fred’in yokluğunu aradı. Galatasaray ise bu konuda rakibine göre biraz daha sağlıklı. Geçen sezondan bu yana Mauro İcardi’nin son dönemde yaşadığı sakatlık dışında ciddi bir sakatlık görmeyen sarı kırmızılıların bu istikrarlı ve sağlıklı hâli rakibine göre avantaja dönüşmüş durumda. 

YENİLGİ REAKSİYONU

Son şampiyonluğunu 2013-14’te elde eden ve tarihinin en uzun şampiyonluk hasretini yaşayan Fenerbahçe’nin bu durumu camiayı kırılganlığa sürüklerken, Galatasaray çok daha rahat ve stresten uzak. Örnek mi? F.Bahçe’nin 19 maçlık serisi bitti kısa süreli kaos ortamı oluştu. Galatasaray dört maçta bir galibiyet almasına rağmen sakin kaldı.

GALATASARAY 54

İstanbulspor
Gaziantep FK
Samsunspor (d)
Başakşehir
mke A.Gücü (d)
Antalyaspor
Beşiktaş (d)
Çaykur Rizespor
Kasımpaşa (d)
Hatayspor
Alanyaspor (d)
Pendikspor
Adana Demir (d)
Sivasspor
Karagümrük (d)
Fenerbahçe
Konyaspor (d)

ZİRVEDE YALNIZ KALDILAR

Süper Lig’deki şampiyonluk için Fenerbahçe ile Galatasaray arasında kıyasıya bir rekabet var. Her iki takım da 21 haftayı 54 puanla geçti. En yakın rakipleri Trabzonspor’a 17 puan fark atmayı başaran iki takım baş başa kaldı. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın birbirine oranla avantajı ve dezavantajlı olduğu noktalar var. Geçen sezon da şampiyonluk yolunda kafa kafaya giden iki takımın bu sezonki görüntülerine bir bakalım... 

OKAN BURUK FAKTÖRÜ

Teknik direktör analizinde  Okan Buruk’un daha önce birinci adam olarak iki defa şampiyonluk sevinci dikkati çekiyor. Futbolculuk yıllarında da tamamı sarı kırmızılı takımla olmak üzere 7 şampiyonluk yaşayan ve bütün futbol kariyeri boyunca toplam 9 defa Süper Lig şampiyonluğu kutlayan Buruk, lig tarihinin en fazla kazanan isimlerinden biri. 

KARTAL REKORA DOĞRU

İsmail Kartal’ın ise birinci adam olarak şampiyonluğu yok. Daha önce iki farklı dönemde çalıştırdığı Fenerbahçe’de bir defa Süper Kupa sevinci yaşayan Kartal, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’la gelen şampiyonlukta yardımcı antrenördü. 103 gollü unutulmaz şampiyonlukta sağ bek olan İsmail Kartal, şimdi bu rekoru geliştirmenin peşinde.

FENERBAHÇE ÇOK SKORER

Ligde henüz 21 hafta geride kalmasına rağmen rakip fileleri 58 defa sarsan F.Bahçe, Süper Lig tarihinin en skorer takımlarından biri olmayı başardı. Galatasaray’dan 15 gol fazla atan sarı lacivertli takımın bu istatistikleri pozisyon bulma sayılarına da yansıdı. Şu ana kadar 55,4 gol beklentisine ulaşan Kanarya’nın en yakın takipçisi ise 43,14 ile Aslan oldu. 

FENERBAHÇE

Başakşehir (d)
mke A.Gücü
Antalyaspor (d)
Alanyaspor
Ç. Rizespor (d)
Kasımpaşa
Hatayspor (d)
Pendikspor
Trabzonspor (d)
Adana Demir
Karagümrük (d)
Sivasspor (d)
Beşiktaş
Konyaspor (d)
Kayserispor
GALATASaray (d)
İstanbulspor

FİKSTÜR AVANTAJINDAN BAHSETMEK ZOR

Sarı lacivertliler evinde 7 puan bırakırken, sarı kırmızılılar sahasında 10’da 10 yaptı, puan kayıplarını dış sahada yaşadı. Ligde bu sezon iç sahada 10 maçtan 30 puan çıkaran Galatasaray yoluna firesiz devam ederken, Fenerbahçe Kadıköy’deki 11 maçta rakiplerine 7 puan bıraktı. Şampiyonluk düğümünün 37. hafta Rams Park’ta oynanacak derbiyle çözülmesi hâlinde taraftarının desteğini arkasına alacak Galatasaray kâğıt üstünde avantajlı. 

ASLAN'IN 8 DEPLASMANI VAR

Ancak Cimbom’un bu sezon yaşadığı dört puan kaybının da dışarıda olduğunu hatırlatalım. Ve Okan Buruk’un takımının oynayacağı 8 deplasman maçının 5’i İstanbul dışında. Dış sahada pek zorlanmayan F.Bahçe ise 9 deplasmana çıkacak. Bunlardan biri 37. haftadaki Rams Park’taki derbi olmak üzere 3’ünü İstanbul’da oynayacak.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...