Atina'da ölüm kalım maçına çıkacağız! Fenerbahçe Final Four için kenetlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Atina'da ölüm kalım maçına çıkacağız! Fenerbahçe Final Four için kenetlendi

SPOR Haberleri

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 73-69 yenerek seride durumu 2-2 yaptı. Final Four şansını son maça bırakan temsilcimiz, Atina'da tur arayacak.

Sezona Avrupa şampiyonluğu hedefiyle başlayan Fenerbahçe, Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi dördüncü maçında Olympiakos'u 73-69 yenerek skoru 2-2 yapmayı başardı. Taraftarı önünde coşkulu oynayan temsilcimiz, 9 Mayıs'ta yapılacak Atina'daki son mücadeleyi kazanması halinde Final Four oynayacak.

FENERBAHÇE - OLYMPIAKOS MAÇ ÖZETİ

İLK YARI TEK SAYILIK FARKLA KAPANDI

Karşılaşmaya konuk ekip 5-0'lık seriyle başladı. Fenerbahçe Beko, 12-2'lik seriyle rakibine cevap verdi ve 5. dakikada skoru 12-7'ye getirdi. İlk çeyrek, sarı-lacivertlilerin 18-17 üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılıklı basketlerle geçen ikinci çeyrekte Olympiakos'un erken faul problemine girmesi üzerine üstünlüğü ele alan Fenerbahçe Beko, Edwards'ın 8 sayılık serisiyle öne geçti: 32-27. Kalan 3 dakikalık bölümde 6-0'lık seri yapan misafir takım soyunma odasına 33-32 önde gitti.

Atina'da ölüm kalım maçına çıkacağız! Fenerbahçe Final Four için kenetlendi

SON ÇEYREKTE ÜSTÜNLÜĞÜ ELE ALDI

İkinci yarıya boyalı alanda etkili başlayan Olympiakos, Fall ile etkili oldu. Fenerbahçe Beko ise rakibine Dorsey'nin sayılarıyla cevap verdi ve 27. dakika konuk ekibin 49-44 üstünlüğüyle geçildi. Final periyoduna 49-48 Olympiakos üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyreğe Hayes-Davis'in üst üste 2 üçlüğüyle giren Fenerbahçe Beko, 32. dakikada 54-49 öne geçti. Savunma sertliğini artıran Olympiakos, McKissic önderliğinde bulduğu sayılarla 35. dakikada yeniden öne geçti: 56-58. Moladan etkili dönen Fenerbahçe Beko, Pierre'in 38. dakikadaki üçlüğüyle 6 sayı farkla öne geçti: 67-61. Kalan bölümde rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçe Beko, parkeden 73-69 galip ayrıldı.

Atina'da ölüm kalım maçına çıkacağız! Fenerbahçe Final Four için kenetlendi

ITOUDIS: ATİNA'YA ÖLÜM KALIM MAÇINA GİDİYORUZ

Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Dimitris Itoudis, zorlu mücadele sonrası taraftara teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"İnanılmaz bir atmosfer vardı. Sağlam bir strateji ile oynadık. Bizim canımızı acıtacak oyuncuları olan bir takıma karşı iyi oynadık. İkinci şanslarda sorunlar yaşadık. Top kayıplarımız oldu. Rakibimiz iyi savunması olan bir takım. Hücumda doğru kararlar aldık. Atina'ya ölüm kalım maçına gidiyoruz. Yeni bir takım olmamıza rağmen iyi basketbol oynuyoruz. Bunlar kolay olmuyor."

Olympiakos'un çok kaliteli bir ekip olduğunu aktaran Itoudis, "Sizi her zaman kırma şansı olan bir takım. Birbirimizi karşılıklı tanıyoruz. Bir önceki maçta 72 sayıda kaldılar ama son saniyede üçlük attılar. Bugün Tyler Dorsey'nin 17 saniye kala atmaması gereken şut vardı. Bazı şeyleri hata yaparak öğreniyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...