Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez milli maç öncesi törenle basketbola veda etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez milli maç öncesi törenle basketbola veda etti

SPOR Haberleri  / İHLAS Haber Ajansı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ilk maçında Slovakya ile İzmit’te oynadığı karşılaşma öncesinde Türk basketbolunun efsanevi isimlerinden Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez törenle basketbola veda etti. Milli takım ve spor kariyerlerini noktalayan iki önemli sporcuya TBF Başkan Vekili Ömer Onan, Türk basketboluna hizmetleri nedeniyle milli takım forması takdim etti.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu ilk maçında Slovakya'yı 75-40 mağlup etti. Uzun yıllar Ay-Yıldızlı formayı giyen Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez milli maç öncesi törenle basketbola veda etti.  

BAHAR ÇAĞLAR KENDİSİNİ TUTAMADI

Milli takım formasına uzun forvet olarak yıllarca hizmet veren Bahar Çağlar Ökten basketbola vedası, kariyer planlarıyla ilgili olarak şu sözleri kaydetti:

“Benim için çok duygusal bir andı. Biliyorsunuz uzun dönemler milli takımda bulundum. Hep birlikte bayrağımızı dalgalandırdık. Avrupa’da yaptığımız derecelerle. Şimdi gözümün önünden bunlar geçiyor. Gerçekten inanılmaz başarılar getirmişiz ülkemize. Biraz zor oldu. Tutamadım da kendimi. Duygusal anlar yaşadık. Umarım bundan sonra milli takım çok güzel başarılar elde edecek ve inşallah biz de onlarla gururlanmaya devam edeceğiz.”

BASKETBOLUN İÇİNDE KALACAK

Basketbolu özleyeceğini de belirten Ökten, “İyi ya da kötü hiçbir şeyi unutmuyorum. Unutmadım. Kötülerden hep beraber ders çıkardık. Zaten başarılarla ülkeyi gururlandırdık ve onlarla ayrı mutlu olduk, gururlandık. Uğruna mücadele ettiğimiz bir bayrağımız var. En önemlisi bu. Mücadeleye, pes etmemeye devam etmeliler. Her şeyi özlerim. Basketbol benim yaşam biçimim. İdmandan maça her şeyi büyük bir zevkle yapıyordum. O yüzden sadece şunu özlerim diyemem ama gerçekten basketbolun tamamını mutlaka özlerim. Kariyerimle ilgili olarak herkes işin içinde kalmalısın diyor. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. Ama zaman. Hayırlısı olsun her şey için” ifadelerini kullandı.

Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez milli maç öncesi törenle basketbola veda etti

Hakemler: Amel Dahra, Ivana Radinovic, Ventsislav Velikov

Türkiye: Ayşegül Günay 2, Sevgi Uzun 2, Olcay Çakır 7, Göksen Fıtık 8, Ayşe Cora 10, Şerife Alperi Onar 12, Elif Bayram 4, Quanitra Hollingsworth 11, Tilbe Şenyürek 14, Sinem Ataş 2, Meltem Yıldızhan 3, Esra Ural Topuz

Başantrenör: Ekrem Memnun

Slovakya: Veronika Remenarova 8, Terezia Palenikova 12, Natasa Tausova, Tereza Sedlakova 6, Miroslava Mistinova 5, Barbora Wrzesinkski 6, Nikola Dudasova 1, Natalia Martiskova 2

Başantrenör: Martin pospisil

1. Periyot: 19-8 (Türkiye lehine)
Devre: 43-20 (Türkiye lehine)
3. Periyot: 53-26 (Türkiye lehine)

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...