Basketbol haberleri... Belçika'ya 34 sayı fark attık sıra Sırbistan'da!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Basketbol haberleri... Belçika'ya 34 sayı fark attık sıra Sırbistan'da!

SPOR Haberleri

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu 3. maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Belçika’yı 86-52’lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın en skoreri millilerde 19 sayı ile Onuralp Bitim olurken, Belçika’da ise Ismael Bako 17 sayı ile mücadele etti.

A Milli Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu üçüncü maçında Belçika'yı 86-52 mağlup etti. Bu sonuçla milliler, takımların ilk aşamada yaşadığı galibiyet ve mağlubiyet sayılarını ikinci tura taşıdığı elemelerde oynadığı 7. maçta üçüncü kez kazandı. Belçika ise dördüncü yenilgisini yaşadı.

https://twitter.com/TBF/status/1591156136811450368

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Boris Krejic (Slovenya), Lorenzo Baldini (İtalya), Sergii Zashchuk (Ukrayna)

Türkiye: Wilbekin 3, Kenan Sipahi 3, Onuralp Bitim 19, Yiğitcan Saybir 8, Furkan Haltalı 9, Sadık Emir Kabaca 16, Şehmus Hazer 2, Buğrahan Tuncer 2, Göksenin Köksal 1, Melih Mahmutoğlu 9, Ercan Osmani 6, Doğuş Özdemiroğlu 8

Belçika: Lecomte 4, Libert 2, Bako 17, Gillet 4, Mwema 3, De Zeeuw 5, Samardzic 2, Tabu 6, Vliet 2, Thomas Akyazılı 4, Tumba, Makwa 3

1. Periyot: 23-13

Devre: 43-27

3. Periyot: 60-40

Basketbol haberleri... Belçika'ya 34 sayı fark attık sıra Sırbistan'da!

SCOTTİE WİLBEKİN 3 YIL SONRA DÖNDÜ

Scottie Wilbekin, 3 yıl 2 ay 2 gün sonra yeniden A Milli Takım forması altında maça çıktı.

Sezon başında Fenerbahçe Beko'ya transfer olan 29 yaşındaki oyun kurucu şutör, son olarak 9 Eylül 2019'da FIBA Dünya Kupası'nda Yeni Zelanda ile oynanan klasman maçında ay-yıldızlı formayı giymişti.

Basketbol haberleri... Belçika'ya 34 sayı fark attık sıra Sırbistan'da!

ERGİN ATAMAN: ÖNÜMÜZDE SIRBİSTAN MAÇI VAR

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu üçüncü maçında Belçika'yı 86-52 yenen A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda başantrenör Ergin Ataman, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ataman, "Belçika'nın kısalarına yoğun baskı yapmayı planlamıştık. Maç içerisinde 12 oyuncuyu da döndürerek özellikle kısaları baskı altına almaya çalıştık. Çok değerli bir galibiyet elde ettik. Bir galibiyet sonuçta bizi Dünya Kupası'na götürmeyecek ama bu sayı farkı bizim için ileri maçlarda önemli olabilir. Önümüzde Sırbistan maçı var. Daha farklı bir takım. Belçika'nın 2 ay önce Dünya Kupası eleme maçında Belgrad'da Sırbistan'ı yendiğini düşünürsek... Yarından itibaren Sırbistan maçına hazırlanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...