Bir devrin sonu! Ferrari'de Mattia Binotto ile yollar ayrıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir devrin sonu! Ferrari'de Mattia Binotto ile yollar ayrıldı

SPOR Haberleri

Formula 1 ekiplerinden Ferrari'nin takım patronu Mattia Binotto, yıl sonunda İtalyan ekibiyle yollarını ayırıyor. Ferrari, Binotto'nun görevinin 31 Aralık itibarıyla sona ereceğini duyurdu.

Formula 1 ekibi Ferrari'de bir süredir gündemi meşgul eden spekülasyonlar sona erdi. İtalyan ekibi, Mattia Binotto ile yolların ayrıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada 2019’dan beri takım patronluğu görevini sürdüren Mattia Binotto’nun istifasının kabul edildiğini ve 31 Aralık’ta sonra görevinin sona ereceği duyurdu.

"28 YILDIR PARÇASI OLDUĞUM ŞİRKETTEN HUZURLA AYRILIYORUM"

Büyük bir üzüntüyle Ferrari ile olan iş birliğini bitirmeye karar verdiğini belirten Binotto, “28 yıldır parçası olduğum, çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum. Bu karar benim için ne kadar zor olsa da, bu zamanda bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Gestione Sportiva'da zorluklarla dolu ama aynı zamanda büyük memnuniyetle dolu bu yolculuğu benimle paylaşan tüm insanlara teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ferrari CEO’su Benedetto Vigna ise “Ferrari’de geçirdiği 28 yıl boyunca verdiği büyük katkılardan ve özellikle geçen sezon takımı yeniden mücadeleci bir konuma getirdiği için Mattia’ya teşekkür ederim. Motor sporlarında şampiyonluğu elde edebilmek ve hayranlarımız için mücadelemizi sürdürebilmek için güçlü bir noktadayız. Binotto’ya iyi dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir devrin sonu! Ferrari'de Mattia Binotto ile yollar ayrıldıMattia Binotto - Charles Leclerc

GÖREVE 2019'DA GELMİŞTİ

Ferrari’ye 1995 yılında motor mühendisi olarak katılan Mattia Binotto, 31 Aralık sonrası görevinin sona ermesiyle birlikte takımdan tamamen ayrılacak ve teknik departmanda da yer almayacak.

53 yaşındaki takım sorumlusu, 2019 yılında Maurizio Arrivabene'nin yerine göreve gelmişti.

SEZONA ÇOK İYİ BAŞLADI, SONU GELMEDİ

Mattia Binotto, 2022 sezonunda Ferrari'de yaşanan sorunlarla gündeme gelmişti. Yıla çok iyi başlayan İtalyan ekibi, özellikle stratejik hatalar sonrası şampiyonluk yarışından kopmuştu.

Binotto yönetiminde 82 yarışa çıkan Ferrari, 7 galibiyet ve 57 podyum sevinci yaşadı. İtalyan ekibi, 2022 sezonunu pilotlarda ve takımlarda 2'inci sırada tamamlamıştı. (İHA-TRT Spor)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...