Ergin Ataman: Saras bunu ispat ederse bu takımın başantrenörlüğünden istifa edeceğim!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ergin Ataman: Saras bunu ispat ederse bu takımın başantrenörlüğünden istifa edeceğim!

SPOR Haberleri

Ezeli rakibi Barcelona'yı 96-86 mağlup ederek THY Euroleague'deki kötü gidişata son veren Anadolu Efes gücünü bir kez daha gösterdi. Ancak Barcelona koçu Jasikevicius'a göre Ergin Ataman'ın yardımcıları antrenmanları kameraya kaydedip çalıştı ve Barça'yı bu şekilde durdurdu. Litvanyalı'nın bu iddiası üzerine küplere binen Ataman, maç sonu basın toplantısında çok sert ifadeler kullandı.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında 96-86 kazandıkları Barcelona maçında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Ataman, Barcelona koçu Sarunas Jasikevicius'a ise "antrenmanlarımızı kameraya kaydedip çalışmışsınız" lafı üzerinden sert tepki gösterdi.

Jasikevicius'un yaptığı açıklamada, "Larkin'in oynayıp oynamayacağını sormak için Ergin Ataman'ı arayacağım." diye açıklama yaptığını belirten Ataman, şu ifadeleri kullandı:

"YA KANITLA YA DA ÖZÜR DİLE"

"Saras dün akşam aramadı ama bu akşam bir özür telefonu bekliyorum. Maçtan sonra kendisiyle tokalaştıktan sonra yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüyüp, 'antrenmanlarımızı çok iyi kameraya çekmişsiniz.' diye çok ağır bir ithamda bulunmuş. Bu çok ağır bir itham. Saras benim iyi arkadaşım. Avrupa Ligi Antrenörler Derneğinde de birlikte çalışıyoruz. Saras'ı bunu ispatlamaya davet ediyorum. Biz, burada bir tek gün daha böyle bir şeye tenezzül etmedik, etmeyiz. Saras bunu ispat ederse bu takımın başantrenörlüğünden istifa edeceğim. İspat edemiyorsan, maçtan sonra üzerine yürüdüğün için ya yardımcı antrenörlerimden özür dileyeceksin ya da Avrupa Ligi Antrenörler Derneğinden istifa edeceksin. Saras'a bir mesaj olsun. Hep o mesaj veriyor. Kendisine hiç yakıştıramadım."

LARKİN NE ZAMAN DÖNÜYOR?

Ergin Ataman, Shane Larkin'in hazırlık ve tedavi sürecinin devam ettiğini ve bu oyuncuyu, 2 hafta sonra İstanbul'da yapacakları Olympiakos maçına yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

Ergin Ataman: Saras bunu ispat ederse bu takımın başantrenörlüğünden istifa edeceğim!

"MAÇI YÜZDE 100 HAK ETTİK"

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, "Bu maçı yüzde 100 hak ettiğimizi düşünüyorum. İlk 5 dakika dışında çok iyi basketbol oynadık. İlk 5 dakikada erken hücum etmeye çalıştık ama top kayıpları oyunumuzu bozdu. Maçın genelinde mükemmel savunma yaptık, topu çok iyi hareket ettirdik ve paylaştık, harika şut seçimleri yaptık. İkinci yarı set hücumlarımız da çok iyiydi. Özellikle izolasyon ve alan paylaşımlarımız harikaydı. Harika bir mücadele sergiledik. Bu maçta gördük ki son 4 yıldır olduğu gibi ligin en iyi oynayan takımlarından biriyiz." diye konuştu.

https://twitter.com/AnadoluEfesSK/status/1593331658958176257

ÖNEMLİ OLAN SEZON SONU

Avrupa'da oynadıkları ilk 8 maçta 5 kez yenilmeleriyle ilgili görüşlerini aktaran Ataman, "Monaco'da da çok iyi oynadık. Maç elimizden gitti. Sakatlık problemleri vardı. Larkin'in sakatlığı malum ama Beaubois son 3 maçta oynamadı. Rotasyon daralmıştı. Şimdi Taylor'ın da katılmasıyla rotasyonumuzu genişlettik. Dunston bugün savunmada çok iyi işler yaptı. Bir strateji değiştirdik. Clyburn'ü zaman zaman 4 numarada kullandık. Yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan yolun başı değil sonu. Son 3 senede kimin nerede olduğunu bütün Avrupa biliyor. Onun için biz rahatız. Problem yok." ifadelerini kullandı. (AA)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...