EURO 2008 efsaneleri 15 yıl sonra buluştu! Fatih Terim, Volkan Demirel'i forvet oynattı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri...  EURO 2008 turnuvasında yer alan Türkiye ve İsviçre milli takımlarının eski oyuncuları, depremzedeler yararına yeniden karşılaştı. Volkan Demirel, karşılaşmada forvet oynayarak gol attı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenenler yararına düzenlenen organizasyonda EURO 2008'de yapılan Türkiye-İsviçre maçında forma giyen milli futbolcular İsviçre'nin Lozan kentindeki Stade de la Tuiliere'da sahaya çıktı.

Karşılaşma 2-2'lik beraberlikle tamamlandı. Mücadelede İsviçre'nin gollerini Eren Derdiyok ve Matias Vitkieviez kaydederken, milli takımın gollerini Semih Şentürk ve forvet hattında görev alan eski kaleci Volkan Demirel attı.

Türkiye'yi, 2008 yılında da takımın başında olan teknik direktör Fatih Terim yönetti. İsviçre'nin EURO 2008 kadrosunun başında ise dönemin teknik direktörü Koebi Kuhn'un hayatını kaybetmesi nedeniyle Türk kökenli eski futbolcu Kubilay Türkyılmaz yer aldı.

Terim'in liderliğindeki kadroda Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Arda Turan, Emre Aşık, Semih Şentürk, Servet Çetin, Tolga Zengin, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Hakan Balta, Gökhan Gönül,ve Ahmet Dursun görev yaptı.

EURO 2008 efsaneleri 15 yıl sonra buluştu! Fatih Terim, Volkan Demirel'i forvet oynattı

FATİH TERİM: TERLİ HALİME ALIŞKINSINIZ

A Spor mikrofonlarına konuşan Fatih Terim, "Yine İsviçre, yine bir 2008 havası var. Anormal sıcak. Ama benim beyaz gömlekli, terli halime alışkınsınız zaten." ifadelerini kullandı.

EURO 2008 efsaneleri 15 yıl sonra buluştu! Fatih Terim, Volkan Demirel'i forvet oynattı

ARDA TURAN: BAZI ŞEYLERİN KIYMETİNİ BİLMİYORUZ

Maç öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan eski milli futbolcu Arda Turan, depremden etkilenen vatandaşların her zaman yanında olacaklarını ve bunu başarabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Deprem bölgesine desteğimiz sonuna kadar devam edecek, onlar bizim için çok kıymetliler. Bu organizasyonda emeği geçenlere ve Avrupa'nın bütün şehirlerinden buraya gelen vatandaşlarımıza minnettarım. Elbirliğiyle bu yardımı yapabileceğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

EURO 2008 efsaneleri 15 yıl sonra buluştu! Fatih Terim, Volkan Demirel'i forvet oynattı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kendileri için güzel bir anı olduğunu vurgulayan Turan, "İçindeyken bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz. Ancak dışarıda baktığımızda Avrupa üçüncülüğünün ulaşılması ne kadar zor bir şey olduğunu anlıyoruz. O yüzden o günleri bu şekilde hatırlamak çok güzel." dedi.

Maçtan elde edilen gelir, deprem bölgesinin altyapısını yeniden ayağa kaldırmak için kullanılacak. Öncelik, bölgenin futbol altyapısı ve tesislerin inşasına verilecek.

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki ikinci maçında ev sahiplerinden biri olan İsviçre'yi 2-1 mağlup etmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...