EuroBasket 2022'de güvenlik skandalı! 3 Gürcü oyuncu koridorlarda Furkan Korkmaz'a saldırdı!

Düzenleyen:
EuroBasket 2022'de güvenlik skandalı! 3 Gürcü oyuncu koridorlarda Furkan Korkmaz'a saldırdı!

SPOR Haberleri

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu üçüncü maçında ev sahibi Gürcistan’a iki uzatma sonunda 88-83’lük skorla mağlup oldu. Son anları gergin geçen maçta Koç Ergin Ataman ile Furkan Korkmaz diskalifiye edildi. Gürcistan'ın ev sahibi olduğu maçta gerginlik soyunma odası koridorlarında da devam etti. A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hakan Demir, “3 Gürcü oyuncu ve güvenlik görevlileri koridorlarda Furkan Korkmaz ile kondisyonerimize saldırdı” dedi.

ÖMER ONAN DETAYLARI ANLATTI

Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, "Furkan, soyunma odasına kondisyonerle giderken Gürcistan'da atılan oyuncu, oynamayan oyuncular ve polislerle birlikte bize saldırdılar." dedi.

TURNUVADAN ÇEKİLEBİLİRİZ

Ömer Onan, "Ben buradan FIBA'ya sesleniyorum, o koridordaki tüm kameraları dakika dakika bizim önümüze getirecekler. Eğer getirmeyeceklerse, biz turnuvadan çekileceğiz. Resmen yumruk yumruğa birbirimize girecektik Gürcistan polisiyle. Onlar bizim önümüze kameraları getirecekler, biz de bakacağız. Tüm oyuncularımız bizim için çok değerli, biz de turnuva yaptık hiç böyle olmadı. Tüm hata FIBA'nın!" ifadelerini kullandı.

SALDIRININ SORUMLUSU FIBA

Ömer Onan, "Hidayet Başkan ile konuştuk. Güvenlik gelsin, belli ki korumayacaklar. Bütün kameraları getirecekler, bakalım ne olmuş. Maçta kural hatası da var. Nereden baksanız, tutulacak hiçbir tarafı yok. Oynamayan oyuncular maç sonu koridorda gelip bize saldırıyor. Polis bizi koruduğunu iddia ediyor ancak bizi ittiriyorlar. Ben oyuncu oldum, hiç böyle bir şey görmedim. FIBA tamamen bu işin sorumlusu." diye devam etti.

"MAÇTA KURAL HATASI VAR"

Ömer Onan: "Maçta net olarak kural hatası var. Kaptan itiraz etti, parasını da ödeyeceğiz. Bugün Litvanya maçında da kural hatası olmuş, ancak turnuvada tekrar ettirirler mi bilmiyorum. Maçtan sonra kaptan imzasını attı, süreci göreceğiz."

A Milli Basketbol Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saati devam ettiği için maç sonucuna itiraz etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...