Fenerbahçe'yi İsmail Kartal uçurdu

Fenerbahçe'yi İsmail Kartal uçurdu

SPOR Haberleri

Sezon sonuna kadar göreve gelen İsmail Kartal dümene geçtiği gün itibarıyla Fenerbahçe, ligin en çok puan toplayan iki takımından biri oldu.Işığı gören taraftar tribüne koşturdu...

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe için elini taşın altına koyan İsmail Kartal, Vitor Pereira’nın enkazını sırtladı, koca camiayı ayağa kaldırdı. Carlos Alberto Pareira’nın ardından kulüp tarihinin en yüksek puan ortalamasına sahip olan Kartal’ın (2,13), göreve geldiği 21. haftadan itibaren Fenerbahçe, 10 maçta topladığı 21 puanla Trabzonspor’la birlikte ligin en iyi performansına imza attı. Oyuncuların performanslarını yukarı çeken, takım kurgusunu oturtan Kartal, sadece oyunu ve oyuncuları değil, maçlarla beraber tribünleri de kazandı. İki maça 80 bin kişi Sarı lacivertlilerin son iki iç saha maçına 80 bine yakın taraftar akın etti. Trabzonspor karşısında 42 bin 40, Konya mücadelesinde 35 bin 307 taraftar takıma destek verdi. Sezonun ilk yarısında üç mağlubiyetle biten Trabzon, Alanya, Konya serisinden 7 puan çıkaran İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si, son altı haftada beş galibiyet ve bir beraberlikle de en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Bu süreçteki 5-2’lik Alanya galibiyeti sarı lacivertlilerin en gollü zaferi olarak kayıtlara geçti.

TEK HEDEFİ İKİNCİLİK

Özellikle Serdar Aziz, Zajc, Pelkas ve Rossi, İsmail Kartal döneminde yükselen performanslarıyla dikkat çekerken, sonradan oyuna dâhil olan oyuncuların skora katkısı da hocanın başarı hanesine yazıldı. Pelkas, Giresun, Alanya ve Konya maçlarında kulübeden gelip gol attı. Arda Güler sonradan dâhil olduğu Alanya maçında hem gol attı hem asist üretti. Berisha da aynı karşılaşmada ağları havalandırdı. Fenerbahçe yönetimi hoca arayışını sürdürürken Kartal’ın tek hedefi takımın sezonu ikinci bitirmesi...

PELKAS KÜLLERİNDEN DOĞDU

Sezon başında yaşadığı sakatlığın etkisinin yanı sıra Pereira ile yıldızı bir türlü barışmayan Pelkas, İsmail Kartal’la kendini buldu. İlk gol sevincini Murat Göle döneminde yaşayan Yunan oyuncu, Kartal yönetiminde dört kere ağları havalandı. Giresun ve Konya maçlarında galibiyeti getiren Pelkas, Valbuena’dan sonra kulübeden gelip en çok skor katkısı sağlayan isim oldu. Galibiyete katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Yunan oyuncu “Özellikle maçı kazandıran golü attığımda tarifsiz bir sevinç yaşıyorum" dedi.

KANARYA'NIN ZAFER HAFTASI

Fenerbahçe hafta sonu bütün kulvarları domine etti. Futbol takımı Konya galibiyetiyle ligdeki çıkışını sürdürürken, erkek basketbol takımı Beşiktaş’ı 90-81, kadın basketbol takımı Hatay’ı 91-49, tekerlekli sandalye takımı Galatasaray’ı 75-63 mağlup etti. Voleybolda kadınlardan 3-0’lık Eczacıbaşı, erkeklerden 3-0’lık Arkas zaferi geldi.

BİYONİK CRESPO

Fenerbahçe’nin Portekizlisi Miguel Crespo, adıyla değil futboluyla yıldızları sönük bıraktı. Transferin son gününde sessiz sedasız kadroya katılan Crespo performansıyla gözbebeği oldu. Trabzon deplasmanındaki mücadelesi, Galatasaray derbisindeki golüyle dikkat çeken Portekizli oyuncu özellikle İsmail Kartal’dan sonra gaza bastı. Her maçın en çok koşanı olarak dikkat çeken Crespo, Konya maçında da sahada adım basmadık yer bırakmazken istatistikleri altüst etti.

SZALAI'DE KORKUTAN OLMADI

Konya maçında sakatlanan Szalai’nin sağ diz iç yan bağlarında birinci derece zorlanma tespit edildi. Tedavisine hemen başlanan Macar savunmacının Kayseri maçına yetişeceği öğrenildi. Sakatlığı süren Ferdi, cezası biten Mert Hakan da Kayseri maçıyla sahalara dönecek.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...