Güreşte çifte şampiyonluk! Taha ve Feyzullah Avrupa'yı devirdi

Düzenleyen:
Güreşte çifte şampiyonluk! Taha ve Feyzullah Avrupa'yı devirdi

SPOR Haberleri

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçi Taha Akgül, Gürcü Geno Petriashvili'yi yenerek şampiyon oldu. Serbest stil 92 kiloda da Feyzullah Aktürk altın madalyanın sahibi oldu.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda çifte zafer yaşadık. 

Serbest Stil 125 kiloda finale yükselen milli güreşçi Taha Akgül, Gürcü Geno Petriashvili ile karşı karşıya geldi. Türk sporcu, rakibini 5-2 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Böylelikle Taha kariyerindeki 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

92 KİLODA DA ZAFER

Bir diğer madalya da Feyzullah Aktürk'ten geldi. Finale kadar yükselen Feyzullah, Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev ile karşılaştı. İlk devreyi 2-0 önde kapatan Türk güreşçi, karşılaşmayı 6-1 kazandı. Böylelikle erkekler serbest stil 92 kiloda altın madalyanın sahibi oldu

100'ÜNCÜ ALTIN FEYZULLAH'TAN

Feyzullah Aktürk, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarındaki 100. altın madalyasını kazanan sporcu oldu. Milli güreşçi, minderde Türk bayrağıyla şampiyonluk turu attı. Feyzullah, 92 kilo elemelerinde Avusturyalı Benjamin Greil'i 11-1 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Moldovalı Georgii Rubaev'i 8-0, yarı finalde de Gürcü Miriani Maisuradze'yi 5-2 mağlup etmişti.

23 YAŞ ALTINDA DA ALTIN MADALYA KAZANMIŞTI

Final müsabakasının ardından basın mensuplarına konuşan Feyzullah "Gururluyum, Türkiye'nin Avrupa şampiyonlarındaki 100. şampiyonluğu bana nasip oldu" dedi.

Bulgaristan'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan güreşçi "Bana olan inancı boşa çıkartmadım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

20 GÜNDE İKİ ŞAMPİYONLUK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da "20 günde iki defa Avrupa şampiyonu olan aslan burada. Bunu yaşamak çok önemli. Feyzullah'ın yüreğine sağlık. Biz bir söz verdik, 'Bizim sporcularımız geriye adım atmayacak.' dedik. Sporcularıma, ekibime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...