Kuntz eksik isimlere dikkat çekti: Değişik bir maç olacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kuntz eksik isimlere dikkat çekti: Değişik bir maç olacak

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Sol bekte ve forvette sıkıntımız var. Alışmış olduğumuz oyun sisteminden farklı bir uygulama görebilirsiniz" derken, "Yine de iyi bir maç çıkaracağımızdan eminim" güvencesi verdi.

A Millî Takım, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’ndaki beşinci maçında bu akşam Eskişehir’de Ermenistan’ı ağırlayacak.

Grubun ilk maçında 2-1 yendiğimiz Ermenistan’ın sonrasında 4-2’lik Galler ve 2-1’lik Letonya galibiyetleriyle iddiasını ortaya koyduğunu söyleyen teknik direktör Stefan Kuntz "Çok değişik bir maç olabilir. Sol bekte ve forvette beklenmedik eksiklerimiz var. Arda Güler maalesef sakat. Belki biraz daha alışmış olduğumuz oyun sisteminden farklı bir oyun gidişatı da olabilir" dedi.

GENÇLERİ ELEŞTİRMEYİN

Alman teknik adam "Yine de iyi bir maç çıkaracağımızdan eminim" güvencesi verirken, "21 Yaş Altı Millî Takımı’nda takviyeler düşünüyoruz. Bu gençleri lütfen hatalarından dolayı hemen eleştirmeyin" sözlerini kullandı ve "Bunlar yavaş yavaş A takıma adapte olmalılar. Kazımcan Karataş ve Bertuğ Yıldırım buna güzel bir örnek" dedi.

Kuntz, "Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması, Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ın da gruplara kalması Avrupa’daki maç sayılarımızı da yükseltecek olmasından dolayı oyunculara artı olacaktır" sözlerini kullandı.

İKİNCİ VARGAS ESPRİSİ!

Kuntz, "Voleybol Millî Takımı’nda bir Vargas gerçeği ortaya çıktı. Futbol takımımızda devşirme oyuncu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, "İyi futbolcular zaten bir an önce millî takım kararlarını veriyorlar. O yüzden hâlâ Vargas’tan, kardeşinin olduğuyla ilgili telefonlarını bekliyorum" dedi.

KEREM: KAZANACAĞIZ

Millî futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, “İlk maçta ben gol attım ama önemli olan golden sonra birlikte sevindik ve kazandık. Zorlu maçlardan galibiyetle ayrılmak önemliydi. Bu maçta da güzel futbolla taraftarımızla birlikte kazanmak istiyoruz” dedi.

KOLTUĞUMUZU SAĞLAMA ALALIM

Erivan’daki ilk maçı 2-1 kazanan ay yıldızlı takım, dört maçta 9 puanla lider durumda. Ermenistan’ın ise üç maçta 6 puanı bulunuyor. Millîler rakibine karşı daha önce tamamı resmî üç maçını da kazandı. Yeni Eskişehir Stadyumu’nda 21.45’te başlayacak karşılaşmayı İtalyan Daniele Orsato yönetecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...