Son dakika Fenerbahçe haberi: Enner Valencia'nın yeni takımı belli oldu, Kupa finali son maçı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika Fenerbahçe haberi: Enner Valencia'nın yeni takımı belli oldu, Kupa finali son maçı

SPOR Haberleri

Süper Lig'de 31 maçta attığı 29 golle sezon gol kralı olarak tamamlayan Enner Valencia Fenerbahçe formasıyla son maçına Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'e karşı çıkacak. Fenerbahçe ile sözleşmesi 6 aydır uzatılmayan Ekvadorlu forvet, Brezilya'nın köklü kulübü Internacional'e transfer oluyor. Brezilya basını transferin bittiğini yazdı.

Fenerbahçe yönetiminin sözleşme uzatmadığı Enner Valencia'nın yeni takımı belli oldu. 33 yaşındaki Ekvadorlu forvet, Brezilya'nın Internacional kulübüyle her konuda anlaşmaya vardı.

Süper Lig'in gol kralı Fenerbahçe formasını son kez Medipol Başakşehir ile oynanacak kupa finalinde giyecek. Brezilya basınında yer alan haberlere göre tecrübeli golcü, Brezilya ekibi Internacional'e transfer olacak. 

Bu sezon 47 resmi maçta forma giyen Valencia, 33 gol ve 7 asist katkısı sağladı. 

SÜPER LİG'İN GOL KRALI

Fenerbahçe'ye 2020 yazında Meksika ekibi Tigres UNAL'dan transfer edilen Valencia 3 yıllık sözleşmesini gol kralı olarak tamamladı. Bu sezon 31 lig maçına çıkan Ekvadorlu futbolcu, 29 kez fileleri havalandırdı. Valencia, bu performansıyla ligde açık ara gol kralı unvanının sahibi oldu.

Enner Valencia, ortaya koyduğu skorer performansla Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Aykut Kocaman'ın bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanına ortak oldu. Tecrübeli futbolcu ayrıca, sarı-lacivertli forma altında ligde bir sezonda en fazla skor üreten yabancı futbolcu olarak tarihe geçti.

Valencia'yı VavaCars Fatih Karagümrük'ün Senegalli santrforu Mbaye Diagne 23, Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi 22 golle takip etti.

Son dakika Fenerbahçe haberi: Enner Valencia'nın yeni takımı belli oldu, Kupa finali son maçı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...