Süperstar İcardi! Galatasaray deplasmanda Antalya'yı geçti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Süperstar İcardi! Galatasaray deplasmanda Antalya'yı geçti

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

ManU moralli sarı kırmızılı takım İcardi’nin asistinde yeni stoperi Sanchez’le öne geçti. Tangocu bir de kendi attı, takımını yine sırtladı.

Ö. ÇETİN ENGİN'İN HABERİ - Nuri Şahin özellikle orta blokta her Galatasaraylı oyuncuya yaptırdığı yoğun ikili presle girdi maça. Planı rakibin topu hücum bölgesine aktarmasına mümkün olduğu kadar mani olmaktı ve yerindeydi bu kararı. Yol yorgunu ve üçlü rotasyonlu Cimbom ilk yarıda net pozisyon bulamadı. Sadece bir tane vardı onda da Kerem Aktürkoğlu kötü vuruş yaptı. Bu 45’te Jehezkel’in Kazımcan’ı zor durumlara düşürmesi notlarımız arasında.

NDOMBELE FAYDALI OLUR

Ndombele’nin temiz top tekniği ve pozisyon alma becerisi kalitesini ortaya koydu. Maç kondisyonu oturdukça daha verimli olacağı görülüyor. Bizi ilginç bir ikinci yarının beklediği belliydi. Nitekim saldırgan bir Aslan çıktı bu bölüme. Zaten takımın mental dili Antalya kilidinde homurdanmaya başlamıştı. Çalışılmış duran top organizasyonuyla Sanchez ilk golünü attı. İcardi o topu bilerek arka direğe indirdi.

ASSOMBALONGA'NIN SİNYALİ!

Okan Buruk, Zaha’ya yer açmak için Kerem’i üç maçtır forvet arkasına kaydırıyor. Fakat bu sistem takımın hücum gücünü düşürüyor. Kerem’e de yazık oluyor. Kabiliyetlerini yeteri kadar gösteremiyor. Hoca’ya takımda bu kadar yıldız varken zor kararlar düşüyor. Assombalonga’nın boş pozisyonda topu dışarı atması Okan Hoca’ya defansı için bir sinyal. İcardi golünde, topa nasıl vurulması gerekiyorsa yine öyle vurdu.

PUAN KAYBEDEMEM

Maçı değerlendiren Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk, “Zemin kötüydü. Bu da oyun kalitemizi düşürdü. Ndombele için planım 60 dakika sahada kalmasıydı, daha iyi olacak” derken, “Muslera’ya yapılan hareket kırmızı kart deniyor. Hedefimiz tabii ki bu sene de şampiyon olmak. Puan kaybına tahammülümüz yok. İkinci yarıda takımda yorgunluk göründü” sözlerini kullandı.

SANCHEZ NELSSON’U KESTİ

Galatasaray’ın yeni savunma oyuncusu Davinson Sanchez on birdeydi, Nelsson yedekti. Futbolcu dün golünü de atarken, “Takım oyunu oynuyoruz. Bu önemli. Şampiyonlar Ligi’nde de zor maçlar yapıyoruz, kazanmak güven veriyor” sözlerini kullandı.  

MUSLERA: HEPSİ MİLLÎ OYUNCU

Kritik kurtarışlar yapan Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, “Yoğun fikstür var. Çok fazla fedakârlık yapmamız gerekiyor. Hangi defansla oynadığım mühim değil. Savunmamızda millî futbolcular var. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

AĞRILARI SÜRÜYOR

G.Saray’da on bire Hâkim Ziyech’in de gireceği düşünülürse takımın daha da güçleneceğini tahmin etmek zor değil. Faslı yıldız ağrıları olduğu için dün kadroya alınmadı. Okan Buruk futbolcuyu riske etmek istemediğini açıkladı.

İCARDİ TARİHE GEÇTİ

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro İcardi, gollerine Antalya’da da devam etti. Sarı kırmızılı takımın süper forveti iki golle rekor kırdı. 30 yaşındaki yıldız, 2007-08 dönemi sonrasında Süper Lig’de 30 gole en hızlı ulaşan oyuncu olarak tarihe geçti. Bu rekor daha önce 33 maçla 30 gole ulaşan Diagne’ye aitti. İcardi bunu 32 maçta gerçekleştirdi.

35 GOL, 10 ASİST

Bu sezon ligde sekiz maçta sekiz gol, bir asistlik performans sergileyen İcardi, toplamda ise 40 maçta 35 gol attı, 10 asist yaptı. Futbolcu maçın ardından yaptığı paylaşımla da taraftarların beğenisini topladı. Arjantinli yıldız, “Sonra dedim iyi ki Galatasaraylıyım” ifadelerini kullandı. Paylaşıma kısa süre içerisinde binlerce beğeni ve yorum yapıldı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...