Türk futboluna büyük şok: Ülke puanı dibe vurdu, dev turnuva hayal oldu

Düzenleyen:
Türk futboluna büyük şok: Ülke puanı dibe vurdu, dev turnuva hayal oldu

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın dün akşam İspanyol devi Barcelona'ya 2-1 mağlup olması ve Avrupa'ya veda etmesi sonrası Türk futbolu adeta dibe vurdu. UEFA sıralamasında gerileyen Türkiye, artık Avrupa Ligi'ne hiç takım gönderemeyecek.

Sezon başında Avrupa kupalarına Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Sivasspor ve Fenerbahçe'yle başlayan Türkiye, son olarak dün akşam UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Galatasaray'ın Barcelona'ya elenmesi ile hiçbir takımını çeyrek finallere taşıyamadı. Galatasaray'ın elenmesiyle birlikte, UEFA ülke puanı sıralamasında da değişiklikler yaşandı.

TÜRKİYE İLK 15'TE YER ALMIYOR

Galatasaray, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Barcelona'ya evinde 2-1 mağlup olunca kupadan elendi. Bu elenmeyle birlikte Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasında ilk 15'te kalma şansı da sona erdi. Bu durum 2023-2024 sezonu öncesi kritik bir gelişmeyi beraberinde getirdi.

3 TAKIM KONFERANS LİGİ'NE GÖNDERİLECEK

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında ilk 15'te yer almaması nedeniyle Avrupa kupalarına 2023-2024 sezonundan itbaren 5 yerine 4 takım gönderecek. Söz konusu ekiplerden 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, diğer 3'ü ise UEFA Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edebilecek. Öte yandan Türkiye, artık Avrupa Ligi'ne takım gönderemeyecek.

ŞAMPİYON BİLE ELEME OYNAYACAK

UEFA ülkeler sıralamasında ilk 15 dışına düşmemizle birlikte Avrupa'ya gidecek takım sayımız da 2024-2025 ile birlikte 4 takıma düşecek.

Şampiyon: Şampiyonlar Ligi ön elemesi
Lig ikincisi: UEFA Avrupa Konferans Ligi
Lig üçüncüsü: UEFA Avrupa Konferans Ligi
Lig dördüncüsü: UEFA Avrupa Konferans Ligi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...