Türkiye - İspanya 69 - 72 EuroBasket 2022! Ne yaptın Cedi Osman!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Türkiye - İspanya 69 - 72 EuroBasket 2022! Ne yaptın Cedi Osman!

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

EuroBasket 2022'de oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki son maçında 4'te 3 yapan İspanya ile liderlik maçına çıktı. Son hücuma 68-69 geride giren ve maç için 19 saniyesi olan Ay-Yıldızlılar'da Cedi Osman topu oyuna sokarken acemice bir hata yapınca maçı İspanya'ya verdik!

TÜRKİYE - İSPANYA EUROBASKET 2022 ÖZET İZLE

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu son maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, Tiflis Arena'da karşılaştığı İspanya'ya 72-69’luk skorla yenildi. Milliler, bu sonuçla 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle grup ikincisi olarak son 16 turuna çıktı.

Ay-yıldızlılar müsabakaya Shane Larkin, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Alperen Şengün ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını milliler 38-34 geride tamamladı. A Milli Takımda Cedi Osman 20, Furkan Korkmaz 16 ve Alperen Şengün 14 sayıyla katkı verdi. İspanya’da ise Willy Hernangomez 15 sayıyla oynadı.

RAKİM HENÜZ BELLİ DEĞİL

Ay-yıldızlı takım, şampiyonada İspanya, Gürcistan, Karadağ, Belçika ve Bulgaristan ile yer aldığı A Grubu'nda maçlarını Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynadı.

Gruptaki ilk maçında Karadağ'ı 72-68, ikinci karşılaşmasında da Bulgaristan'ı 101-87 yenen milli takım, üçüncü müsabakasında Gürcistan'a iki uzatma sonucunda 88-83 mağlup oldu. Dördüncü maçında Belçika'yı 78-63'lük skorla geçen ay-yıldızlı takım, beşinci ve son müsabakasında ise İspanya'ya 72-69 yenildi.

Şampiyonada grubunu 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle tamamlayan A Milli Takım, grup ikincisi olarak son 16 turuna yükseldi.

İspanya 4 galibiyet ve bir mağlubiyetle gruptan lider olarak çıkarken, son 16 turu vizesi alacak diğer iki takım ise bugün oynanacak maçların ardından belli olacak.

B GRUBU'NUN ÜÇÜNCÜSÜYLE KARŞILAŞACAK

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası son 16 turunda B Grubu'nu üçüncü sırada bitiren takımla karşılaşacak.

Organizasyonda B Grubu'nda Almanya, Macaristan, Slovenya, Litvanya, Bosna Hersek ve Fransa mücadele ediyor.

A Milli Takım, son 16 turundaki maçını 10 Eylül Cumartesi günü oynayacak.

YARIN ALMANYA'YA GİDECEK

A Milli Basketbol Takımı, yarın Avrupa Şampiyonası'nın son 16 turundan itibaren devam edeceği Almanya'nın başkenti Berlin'e gidecek.

Ay-yıldızlı takım ile grupta tur atlayan diğer ekipler, FIBA tarafından hazırlanan uçakla sabah saatlerinde Berlin'e hareket edecek.

Türkiye - İspanya 69 - 72 EuroBasket 2022! Ne yaptın Cedi Osman!

TURNUVA BİZİM İÇİN YENİ BAŞLIYOR

A Milli Takım Koçu Ergin Ataman, gruptan çıkmayı büyük oranda garantilediklerini belirterek, "Şimdi artık Berlin'e gidiyoruz. Berlin'i adeta bir Türk şehri olarak kabul ediyorum. Gurbetçilerimiz o salonu doldurur. İşte Türkiye'ye yapılan, Türk takımlarına yapılan haksızlıkları hep konuşuyoruz. Onlar da konuşuyorlar. En güzel cevabı Berlin'de sahada vereceğiz. Berlin'de bir Türkiye atmosferiyle gerekli cevabı hem FIBA'ya hem de diğer takımlara en iyi şekilde vereceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Furkan Korkmaz ise "Turnuva bizim içni yeni başlıyor" dedi.

Türkiye - İspanya 69 - 72 EuroBasket 2022! Ne yaptın Cedi Osman!

EUROBASKET 2022'DE BUGÜN 6 MAÇ VAR

Turnuvaya yarın A ve B gruplarında oynanacak 6 karşılaşmayla devam edilecek.

Maçların programı şöyle:

14.30 Türkiye-İspanya

15.30 Litvanya-Bosna Hersek

17.15 Bulgaristan-Belçika

18.15 Fransa-Slovenya

20.00 Gürcistan-Karadağ

21.30 Macaristan-Almanya

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...