Türkiye'deki EURO 2032 maçları hangi şehirlerde oynanacak? TFF 10 stadyum açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye ve İtalya ortaklığında düzenlecek. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye'de oynanacak maçların hangi stadyumda oynanacağı hakkında açıklama yaptı.

 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası'na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile ortaklaşa Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

Çok heyecanlı olduklarını dile getiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. 10 Ekim 2023'ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Türkiye ile İtalya, 2032'yi birlikte düzenlemek konusunda sunum yaptık. UEFA Yönetim Kurulu onayladı. Daha önce 5 defa aday olup bir sürü hayata geçiremediğimiz, bugün hayata geçirdiğimiz sevinçli haber çok önemli. Tüm ülkemize bu sevinçli haberi verdiğimiz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki EURO 2032 maçları hangi şehirlerde oynanacak? TFF 10 stadyum açıkladı

EURO 2032 HANGİ STATTA OYNANACAK?

Açılış maçı, final maçı gibi müsabakaların nerede oynanacağı henüz belli değil. Bugün konuştuğumuz şey, iki ülkenin bunu birlikte başarabilmesiydi. 10'ar şehir bildirdik. 2 yıl içinde İtalya'yla müzakereler yapacağız ve sayıyı 5'er stadyuma düşüreceğiz. Çok zorlanacağız, çok stadyumumuz var."

Türkiye'deki EURO 2032 maçları hangi şehirlerde oynanacak? TFF 10 stadyum açıkladı

Gaziantep Kalyoncu Stadyumu

TFF: 10 STADYUM VAR 5'E DÜŞECEK

TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt maçların hangi statlarda oynanacağına dair konuya "Adaylık dosyamızda 10 tane stadyum var, bunların 3 tanesi İstanbul'dan. Gerisi Anadolu'dan. 5 stadyuma indireceğiz. Ekim 2026'da açılış, kapanış maçları, kura çekim yerlerini Ekim 2026'ya kadar İtalyan arkadaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Dosyamızdaki 10 stadyumdan 9'u hazır halde. Sadece Ankara Stadyumu'nu şu an yapıyoruz. Önümüzdeki 1-2 sene içerisinde o stadyumun açılacağını düşünüyoruz. Bizim bir eksiğimiz yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki EURO 2032 maçları hangi şehirlerde oynanacak? TFF 10 stadyum açıkladı

Eskişehir Atatürk Stadyumu

TFF'NİN BİLDİRDİĞİ 10 STADYUM

ANTALYA CORENDON AIRLINES PARK

ESKİŞEHİR ATATÜRK OLİMPİYAT STADYUMU

BURSA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU

ESKİŞEHİR ATATÜRK STADYUMU

GAZİANTEP KALYON STADYUMU

KONYA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU

GALATASARAY RAMS PARK

TRABZON ŞENOL GÜNEŞ SPOR KOMPLEKSİ

FENERBAHÇE ÜLKER STADYUMU

YENİ ANKARA 19 MAYIS STADYUMU

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...