Küçük motor büyük performans: Yeni Toyota Corolla

Küçük motor büyük performans: Yeni Toyota Corolla

T-Otomobil Haberleri

Toyota'nın ilk kez Corolla Hatchback modelinde kullandığı turbo beslemeli 1,2 litrelik motor, tahminlerin üzerinde performans sergiliyor. 6,4 litrelik yakıt tüketimiyle dikkat çeken model, sportif tasarımı ile kendi segmentinde farklılaşmayı başarıyor.

KAAN ZENGİNLİ

50 yılı aşkın geçmişi ve 46 milyon adetten fazla üretim rakamı ile dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan Toyota Corolla, bu haftaki test konuğumuz oldu. 1,2 litre turbo beslemeli Corolla Hatchback modelini siz okuyucularımız için deneyimledik. Tamamen yenilenerek gelen bu model, bambaşka bir görünüme kavuşmuş. Selefine ve sedan modeline göre çok daha sportif ve agresif duran Corolla Hatchback, yeni tasarım diliyle yollarda kendini belli etmeyi başarıyor. Ön kısımda bizi geniş hava girişlerine sahip bir ön tampon karşılıyor, petek şekilli ız-garası sportif görünümün kilit noktalarından birini oluşturuyor. Köşeli ve keskin hatları, gövde rengiyle uyumlu koyu renkli kaplamalar ve çekik farlar, mevcut Toyota modelleri arasındaki en çekici model unvanını Corolla Hatchback’e kazandırıyor. Uzun kaputla başlayan ve kapılardan arkaya kadar uzanan yüksek omuz çizgisi, geniş tekerlek yuvalarıyla birlikte aracın heybetli görünmesini sağlıyor. Aracın sportif tasarımı arka bölümde de devam ediyor. Şık far grubu, geniş tavan spoyleri, çift renkli tampon ve dışarı doğru çıkıntı yapan bagaj kapağı, günümüzde pek çok rakibinin aksine tasarımdaki bütünlüğü sağlıyor.

YOL TUTUŞU BAŞARILI
Dış tasarımıyla tamamen farklı bir görüntüye sahip olan Corolla Hatchback, iç mekânında sedan kardeşiyle aynı dile sahip. Oldukça ferah olan iç mekânda hem ön hem arkada oturanlar için yeterli alan sağlanmış. Baş ve diz mesafesi sizi rahatsız etmiyor. Okunaklı göstergeler, ergonomik yerleşim ve rahat koltuklar keyifli sürüşler vadediyor. Oldukça sessiz olan iç mekândaki yalıtımın da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Rüzgâr sesini yüksek hızlarda dahi hissettirmiyor. 361 litrelik bagaj hacmi de yeterli seviyede.

Küçük motor büyük performans: Yeni Toyota Corolla

GÜVENLİKTE TAM NOT ALDI
Markanın yeni platformunda üretilen Corolla Hatchback, sınıfının iyi yol tutan otomobilleri arasında yerini alıyor. Tepkileri başarılı olan direksiyon ve süspansiyon sistemi sayesinde hızlı sürüşlerde sportif tat almak mümkün. Teknoloji ve güvenlik tarafında ise güven ve kolaylık sağlıyor. Corolla Hatchback, Toyota’nın yüksek standartlar sunan Toyota Safety Sense teknolojisiyle birlikte sunuluyor. Bu teknoloji, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) gibi özellikleri içinde barındırıyor.

Küçük motor büyük performans: Yeni Toyota Corolla

100 KM’DE 6,4 LİTRE TÜKETİYOR
Yeni Toyota Corolla Hatchback 1.2 litre turbo motor 116 HP’lik gücünü 5.200-5.600 devir aralığında (d/d), 185 Nm’lik torkunu da 1.500-4.000 d/d aralığında sunuyor. Motor gücü, Corolla Sedan’da yer alan 1,6 litre 132 HP’lik atmosferik motordan daha az olsa da, 26 Nm daha yüksek torkun, daha geniş bir devir bandına yayılması, otomobile güzel bir çekiş sağlamış. Bu motorun alt devirlerden itibaren daha iyi çekiş sağladığını ve deyim yerindeyse motorun daha az bağırdığı hissediliyor. Performans olarak baktığımızda ise Toyota Corolla Hatchback 1,2 Turbo; 0-100 km/h hızlanmasını 10 saniyede tamamlarken, 1,6 Sedan 10,2 saniyede tamamlıyor. 1,2 HB, fabrika verilerine göre ortalama 5,8-5,9 litre/100 km’lik tüketime sahipken, 1,6 Sedan’da bu değerler 5,5-5,8 litre olarak açıklanıyor. Biz test süremizde 6,4 litre rakamını gördük.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...