Tesla da Apple'a benzedi: Elon Musk'tan tepki çeken karar

Düzenleyen:
Tesla da Apple'a benzedi: Elon Musk'tan tepki çeken karar

T-Otomobil Haberleri

Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk, araçları şarj etmeye yarayan mobil konnektörlerin artık araçla birlikte satılmayacağını açıkladı. Tesla, evlerdeki prizlerle uyumlu adaptöre sahip yeni şarj konnektör paketini piyasaya sürecek. Böylece kullanıcılar konnektör paketini araçtan ayrı olarak para vererek satın alacak.

Türkiye'de faaliyete başlaması beklenen elektrikli araç devi Tesla, şarj sisteminde değişikliğe gitti. Şimdiye kadar araçlarını Seviye 1 ve Seviye 2 şarj kablolarıyla satışa çıkaran şirket tıpkı teknoloji devi Apple'ın şarj adaptörünü telefondan ayrı satması gibi şarj paketlerini araçlarından ayrı satışa çıkaracak. 

Artık yeni bir Tesla alacak olanlar, Seviye 1 kabloyu 275 dolar, Seviye 2 kabloyu ise 400 dolar ödeyerek alabilecek. Elon Musk, bu kabloların genellikle kullanılmadığını, pek çok kişinin şarj istasyonlarına giderek araçlarını şarj ettiklerini belirtti ve bu nedenle, şirket için kabloların araçla birlikte satılmasının gereksiz masraf olduğunu açıkladı. Ancak Musk'ın Twitter'daki paylaşımına birçok kullanıcı tepki göstererek, Tesla'yı Apple'ı örnek almak almakla eleştirdi. 

Yeni şarj konnektör paketlerindeki adaptör, evlerde bulunan prizler ile de dolabilecek. Yeni sisteme ilk olarak ABD'de geçiş yapılacak ve ardından Tesla araçların kullanıldığı her yerde şirketin yeni sisteme geçmesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...