İkinci el araç fiyatları yeni zirvelerin peşinde

İkinci el araç fiyatları yeni zirvelerin peşinde

T-Otomobil Haberleri

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ikinci el araç piyasasında yıl başından bu yana yaşanan yüzde 40'lık fiyat artışını değerlendirdi.

ALİ ÇELİK

Yılın ilk aylarından bu yana ikinci el araç satışlarında yaşanan fiyat artışı yüzde 40’a yaklaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın “İnsanlar mobilite ihtiyacından ziyade ekonomik sebeplerden dolayı yatırım amaçlı olarak ikinci el araçlara yöneldi. Bu sebeple yılın başından bu yana ikinci el araçlardaki
fiyat artışı yüzde 39’u buldu. Öte yandan yaklaşan yaz aylarında insanlar daha çok seyahat ediyor, tatile çıkıyor ve mobilite ihtiyacı artıyor. Dolayısıyla bu dönemde ikinci elde talep artacak. Bu kapsamda ilerleyen dönemleri de düşündüğümüzde ikinci el araç almak için uygun bir zamandayız. Özellikle mobilite ihtiyacı olanların bu ayı çok iyi değerlendirmeleri lazım. Yılın ilk aylarından bu yana sıfır araç fiyatlarında da yüzde 35 oranında artış yaşandı. Artık 315 bin TL’nin altında sıfır araç kalmadı. Yaşanan bu durum da ikinci el pazarındaki hareketliliği etkiliyor” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...