Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

BMW, devasa yatırımla Çin'de üçüncü fabrikasını açtı

BMW, devasa yatırımla Çin'de üçüncü fabrikasını açtı
Fotoğraf Başlığı BMW, devasa yatirimla Çin'de üçüncü fabrikasini açti

Alman ekonomisinin Çin'e oldukça bağımlı olduğu yönünde tartışmalar devam ederken, Alman otomobil üreticisi BMW, Çin'in Shenyang kentinde 2,24 milyar dolarlık yatırımla üçüncü fabrikasını açtı. Fabrikanın, BMW'nin Çin'de yıllık 700 bin olan araç üretimini 830 bine çıkarması planlanıyor.

Kaydet
a- | +A

BMW Group'tan yapılan açıklamaya göre, elektrikli araç (EV) üretimini hızlandırmak amacıyla yaptırılan fabrikada üretim resmen başladı. BMW'nin Çin'deki üçüncü fabrikası olan Shenyang'daki fabrikanın, BMW'nin Çin'de yıllık 700 bin olan araç üretimini 830 bine çıkarması planlanıyor. Bununla birlikte, açılış töreni aslında sembolik çünkü fabrikada zaten Mayıs ortasından beri üretim sürüyor. Yeni BMW i3 eDrive 35L bu tesiste üretildi.

BMW, 2021'de küresel satışlarının yüzde 40'ını Çin'de gerçekleştirmişti. Bu arada, Alman kamuoyunda ülke ekonomisinin Çin'e artan bağımlılık konusundaki tartışmalar devam ediyor.

Shenyang'ın Lydia bölgesindeki fabrikada yüzde 100'e kadar tamamen elektrikli araçlar üretilebilir. Münih merkezli şirkete göre, Lydia fabrikası BMW Group'un Çin'deki en büyük projesi ve 2.24 milyar dolara mâl oldu. Yeni tesis, bir pres atölyesinden gövde atölyesine ve boyahaneden son montaja kadar tüm önemli üretim süreçlerine sahip.

YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİ

BMW Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Milan Nedeljković, “Plant Lydia dijital olarak doğdu ve e-mobiliteye yönelik olarak tasarlandı. Müşterimizin taleplerine cevap veren üretimimizin esnekliği rekabette ölçütü belirliyor. Plant Lydia bunun harika bir örneği. Yüzde 100'e kadar elektrikli araç üretme kapasitesine sahip. Lydia, Tiexi ve Dadong'daki komşu fabrikalarıyla birlikte Çin'de BMW elektrikli otomobil üretiminin hızlandırılmasında önemli bir rol oynayacak." dedi.

Bununla birlikte, otomobil devi üretim kapasitesini ancak Nisan ortasında artırmıştı. O zaman, Dadong fabrikası genişletildi. Bilindiği gibi, elektrikli iX3 modeli küresel pazar için Dadong'da üretiliyor ancak içten yanmalı motorlara sahip X3 türevleri ve 5 Serisi de orada Çin pazarı için üretiliyor. Fabrika genişlemesine paralel olarak Çin için de uzatılmış dingil mesafesine sahip BMW X5 üretimine başlandı. Yine de Lydia fabrikası Dadong'dan farklı; Lydia tüm üretim sürecinin her ayrıntısının sanal olarak tasarlandığı tamamen sanal bir ortamda planlanıp simüle edilen dünyadaki ilk BMW fabrikasıdır.

BAKMADAN GEÇME
Yerli otomobilde sona gelindi: TOGG yeni personeller alıyor
HABER

Yerli otomobilde sona gelindi: TOGG yeni personeller alıyor

BAKMADAN GEÇME
Çip krizi dev otomobil firması Toyota’yı vurdu! Adapazarı’ndaki fabrikasında üretime ara verildi
HABER

Çip krizi dev otomobil firması Toyota’yı vurdu! Adapazarı’ndaki fabrikasında üretime ara verildi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
T-Otomobil
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.