Opel Corsa yeni yüzüyle gençlere göz kırpıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Opel Corsa yeni yüzüyle gençlere göz kırpıyor

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

1982 yılından bu yana aralıksız üretilen Opel Corsa yenilendi. 1,2 litrelik motor, 100 kilometrede 6 litre yakıt tüketiyor. Yeni Corsa içinde barındırdığı teknolojik özellikleri ile gençlerin radarına girecek gibi… Öte yandan markanın yeni tasarım dili trafikte dikkat çekmeyi başarıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Alman devi Opel’in B hatcback sınıfındaki efsanevi modeli Corsa yenilendi. İlk olarak 2020 yılında Mokka’da uygulanan ve ‘Opel Vizor’ adı verilen markanın yeni tasarım dili Corsa’ya da entegre edildi. Bir önceki nesline göre daha modern ve elit bir görünüme kavuşan Corsa, trafikte dikkat çekmeyi de başarıyor. Otomobile ilk baktığınızda küçük bir Astra görüyorsunuz. Yeni Corsa için; tek şerit ve piano black (opsiyona göre değişiyor) ön ızgara, Matrix LED far ve selefine göre daha şişkin çamurluk ve kaporta yapısı ile sınıf atlamış diyebiliriz. Otomobil toplamda 6 farklı renk seçeneğinin yanı sıra, siyah tavan seçeneği ile de sunulmaya devam ediyor. Siyah cam çerçeveleri, iki farklı alt ızgara tasarımı, bagaj kapağının merkezindeki siyah ya da gümüş renkli Corsa yazısı, 16 ve 17 inçlik yeni alaşım jant tasarımları ve panoramik cam tavan seçeneği ve siyah Corsa logoları ile yeni Opel Corsa, çok daha cesur ve modern bir görünüm sergiliyor.

Opel Corsa yeni yüzüyle gençlere göz kırpıyor

KABLOSUZ TELEFON BAĞLANTISI

Yeni Opel Corsa’nın iç mekanı da çok sayıda teknolojik özellik bulunduruyor. Spor koltuklar, düz tabanlı suni deri direksiyon simidi, E-Toggle ve sezgisel bilgi-eğlence sistemi ile, hem sürücü hem de yolcular için iç mekânda daha iyi hissettiren modern bir atmosfer oluşturuyor. Son teknoloji ile donatılan ön kokpit gelişmiş grafik ve multimedya sistemini içinde barındırıyor. Güncel Astra neslinde de olduğu gibi, ‘Maksimum Detoks’ ilkesi, yeni Corsa’da da kendini gösteriyor. Navigasyon ve multimedya sisteminin 10 inçlik renkli dokunmatik ekranı ve sürücü bilgi ekranındaki görüntüler artık daha da net bir hâle getiriliyor. İlk kez, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu akıllı telefonlar, kablosuz olarak aracın bilgi-eğlence sistemine bağlanabiliyor. Sürücü odaklı kokpit yapısında gösterge paneli, GS donanımından itibaren 7 inçlik bir dijital ekranla donatılıyor. Isıtmalı ön koltuklar ve ısıtma fonksiyonlu düz tabanlı suni deri direksiyon simidi de yeni Corsa ile soğuk günlerde sıcak bir yolculuk yapılabilmesini sağlıyor.

Opel Corsa yeni yüzüyle gençlere göz kırpıyor

100 KM’DE 6 LİTRE TÜKETİM

Yeni Corsa’nın giriş seviyesini, 1,2 litre, 75 beygirlik 5 ileri manuel şanzımanlı Edition donanım versiyonu temsil ediyor. Aynı donanım paketi, 1,2 litre 100 beygirlik 8 ileri otomatik şanzıman takip ediyor. Serinin en kapsamlı ekipman seviyesinin yer aldığı Ultimate donanımda, 1,2 litre, 130 beygirlik benzinli motor ve 8 ileri otomatik şanzıman sunuluyor. Öte yandan Corsa’nın bir de elektrikli motor seçeneği bulunuyor. Bizim deneyimlediğimiz 1,2 litre 130 beygirlik motor; 100 kilometrede, şehiriçi 5,4 litre, şehirlerarası ise 4 litre yakıt tüketimi sağlıyor. Biz test sürüşümüzde, karma sürüş ile 6 litre civarında bir rakamı yakaladık. 

İNCE YANAK LASTİKLER ÇUKURU HİSSETTİRİYOR

Yeni Corsa’yı özetlemek gerekirse; Fiyat performans açısından tercih edilebilir. Ultimate donanım seviyesi B segment bir otomobilden beklenen tüm ihtiyaçları karşılıyor. Öte yandan ön kokpit ve teknolojik özellikleri ile kendi sınıfında bir adım öne çıktığını söyleyebiliriz. 300 litrelik bagaj hacmi yeterli seviyede. Ayrıca iç hacmi ve arka koltuk mesafeleri rahatsız edici boyutta değil. Belki tek eleştiri olarak süspansiyon ve sürüş konforuna değinebiliriz. Bunu da Ultimate donanım seviyesinde gelen ince yanak lastiklere bağlıyorum. Otomobil sürüş esnasında çukurları hissettiriyor. Belli bir hız seviyesinde ise rüzgâr ve motor sesini duyabiliyorsunuz.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...