Pirelli 2024’te pistlere odaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pirelli 2024’te pistlere odaklandı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Motosiklet dünyasında heyecanla izlenen 150’den fazla şampiyonaya katılma kararı alan laistik üreticisi Pirelli, Dünya Superbike Şampiyonası’nda ürün geliştirme için ana şampiyona olmaya devam edecek. Moto2 ve Moto3 yarışlarında da ise tek lastik tedarikçisi olarak pistlerde yer alacak…

İtalyan üretici Pirelli, Avustralya’da FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nın ilk turuyla açılan yeni motor sporları sezonuna ve motosiklet yarışlarına hazır. 2024 yılının en önemli haberi olarak Pirelli üç yıllık bir sözleşme kapsamında en az 2026 sezonuna kadar Grand Prix’nin hafif ve orta klasmanlarındaki Moto2™ ve Moto3™ şampiyonalarının “Tek Lastik Tedarikçisi” olacak.

SLOGANI İDDİALI

Marka pistlerde sloganı haline gelen “Yarıştığımızı satıyor, sattıklarımızla yarışıyoruz” felsefesini yeni padoka taşıyacak ve bu doğrultuda prototipler değil standart lastikler sunacak. Bu lastikler, geliştirme için ana açık hava laboratuvarı işlevi görmeye devam eden FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nda 20 sezondan uzun süredir kullanılanların sürekli evrimini temsil ediyor. Pirelli, DIABLO ailesindeki yarış ürünlerinde her zaman olduğu gibi yeni FIM Kadınlar Dünya Motosiklet Şampiyonası’nın ve Dorna’nın Road to MotoGP™ projesi kapsamında geleceğin pilotlarını yetiştirmeye odaklı yetenek kupalarının da “Tek Lastik Tedarikçisi” olacak.

TOPRAK ZEMİNDE DE YARIŞACAK

Bu şampiyonalar, Pirelli’nin 2024 yılında katılacağı 150’den fazla yol ve off-road motosiklet yarışmasına ekleniyor. Pirelli, bahsedilenlerin yanı sıra asfaltta 2008’den bu yana “Tek Tedarikçisi” olduğu British Superbike ile birlikte Almanya IDM Şampiyonası ve Fransa Superbike Şampiyonası gibi en prestijli ulusal şampiyonalardan bazılarına da katılıyor. Infront tarafından düzenlenen, FIM Motokros Dünya Şampiyonası dahil pek çok off-road yarışına katılması, Pirelli’nin bu kategorideki kararlılığını gösteriyor. İtalyan lastik şirketi, 2025 yılına kadar resmi lastik tedarikçisi olacağı FIM Motokros Dünya Şampiyonası’nda 81 dünya şampiyonluğuyla bir rekoru elinde bulunduruyor

 SUPERBIKE’TA ANA GELİŞTİRME PLATFORMU OLACAK

Pirelli’nin FIM Superbike Dünya Şampiyonası ile teknik ortaklığı, üst düzey motor sporları yarışmaları tarihinde tek lastiğin kullanılmasının ilk örneğiydi. Şimdi, 20 yıldan uzun bir süre sonra, iki ve dört tekerlekli pek çok şampiyonanın da gösterdiği gibi kazanan bir seçim olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Marka, zaman içinde teknolojik inovasyona odaklanmayı sürdürürken her seferinde dünya çapında kullanılan yarış lastikler için yeni parametreler belirledi. 2013’te tarihi bir kararla 16.5 inç lastiklerden yeni 17 inç lastiklere, 2018’de ise daha büyük ebatlı lastiklerin benimsenmesiyle yeni 17 inç lastiklere geçildi. Sonraki yıl yeni SCX slick hamurunun ve ıslak zemin lastikleri için yeni hamurlar tanıtıldı ve nihayet 2022’de Superpole ve Superpole Race yarışlarının yeni formatına özel bir SCQ hamuru geliştirildi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...