TikTokerlar Hyundai'nin başını yaktı: 200 milyon dolar tazminat ödeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TikTokerlar Hyundai'nin başını yaktı: 200 milyon dolar tazminat ödeyecek

T-Otomobil Haberleri

Sosyal medya platformu TikTok'ta viral hale gelen otomobil hırsızlığı videolarıyla Hyundai ve Kia marka bazı araçlarda güvenlik açığı olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi otomobil devi, mağdur olan araç sahiplerine ödeme yapmayı kabul etti.

Geçtiğimiz aylarda TikTok'ta binlerce kullanıcı tarafından paylaşılarak viral hale gelen araba hırsızlığı videolarıyla Hyundai ve Kia marka otomobillerin güvenlik sorunu taşıdığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine ABD'de otomobil şirketine karşı müşteriler tarafından bir toplu dava açıldı. Otomobil üreticisi,yaklaşık 9 milyon ABD'li Hyundai ve Kia sahibini yatıştırmak için 200 milyon dolara varan bir uzlaşma ödemesi yapmayı kabul etti. 

Engadget'in haberine göre, arabaları çalınan veya hasar gören ve araçları sigorta kapsamında olmayan müşteriler için şirket, 145 milyon dolar ayırdı. Kia ve ana kuruluşu Hyundai, sigorta muafiyetlerini, daha yüksek sigorta primlerini ve diğer ilgili masrafları karşılayacaklarını da belirtti.

ARAÇ BAŞINA 6 BİN DOLAR 

Anlaşma, Elantra, Santa Fe ve Tucson dahil olmak üzere 2011 ve 2022 yılları arasında piyasaya sürülen birçok Hyundai ve Kia modellerini kapsıyor. 2011-2014 Genesis Coupe de buna dahil. Markalar, bir arabanın toplam kaybı için araç sahibi başına 6 bin 125 dolara kadar ve araca ve herhangi bir kişisel mülke verilen hasar için ise 3 bin 375 dolara kadar ödeme yapacak.

Markalar, bas-başlat özelliğini devre dışı bırakarak ve alarmı uzatarak belirli modeller (2017-2020 Elantra, 2015-2019 Sonata ve 2020-2021 Venue gibi) için hırsızlık girişimlerini önleyen, bayi tarafından yüklenen bir güncelleme yayınladı. Haziran ayına kadar araç sahipleri bu güncellemeden faydalanabilecek. 

Anlaşmanın bir parçası olarak Hyundai ve Kia ayrıca, sürücülerin hırsızlık önleme cihazları satın almalarına yardımcı olmak için 300 dolar verebilecek.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...