Türkiye Gazetesi E-Gazete
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete 07:36
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. T-Otomobil
  3. Hyundai yeni elektrikli otomobili IONIQ 5'i Türkiye'de satışa çıkardı
T-Otomobil

Hyundai yeni elektrikli otomobili IONIQ 5'i Türkiye'de satışa çıkardı

Son Güncelleme: 17 Eylül, 2022 - 10:39
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Hyundai yeni elektrikli otomobili IONIQ 5'i Türkiye'de satışa çıkardı
Fotoğraf BaşlığıHyundai yeni elektrikli otomobili IONIQ 5'i Türkiye'de satisa çikardi

Hyundai, elektrikli IONIQ 5’i Progressive donanım seviyesiyle Türkiye’de otomobil piyasasına çıkardı. Elektrikli IONIQ 5 İstanbul'daki tanıtım toplantısıyla sergilendi. Yeni otomobil modelinin Türkiye fiyatı da açıklandı.

Kaydet
a- | +A

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, elektrikli IONIQ 5 modelinin tanıtım toplantısında konuştu. Otomotiv dünyasının bir değişim içinde olduğunu ve günlük hayattaki alışkanlıkların ve ihtiyaçların ilerleyen teknolojiyle hızla değiştiğini belirten Berkel, "Hyundai markası olarak biz de bu gelişen teknoloji doğrultusunda çalışmaya hızla devam ediyoruz. Markamız insanlık için ilerle mottosu ile kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak mobilite çözümler üretmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Hyundai markası 2030 stratejisi kapsamında yaklaşık 52 milyar dolar bütçeyi AR-GE ve üretim çalışmaları için ayrışmış vaziyette. Kısacası markamız bu yolda ciddi adımlar atıyor ve 10 yıl içinde üretilen otomobilin birçoğu elektrikli olacak." dedi.

2021 verilerine göre Hyundai’nin dünya genelinde en çok elektrikli araç satan üçüncü marka olduğunu aktaran Berkel, "Bugün markamızın adına Türkiye'de yepyeni bir dönemin başlangıcına hep birlikte şahitlik edeceğiz. Dünyada 2021 yılında satışa sunulan IONIQ 5 modelimiz dünyada yılın otomobili ve yılın en iyi tasarım ödülünü ve beraberinde 100’den fazla ödül alarak elektrikli araçların içinde en üst noktaya gelmeyi başardı." şeklinde bir değerlendirme yaptı.

HYUNDAI IONIQ 5 ÇEVRE DOSTU

Hyundai Assan Genel Müdürü Berkel, IONIQ 5 modeliyle Türkiye’de kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak ve üst düzey bir mobilite deneyimi sunmak istediklerini dile getirdi. Ardından şu ifadelerde bulundu: "IONIQ 5 elektrikli modeller arasında sınırları zorlayacak ve kullanıcıların bir otomobilden çok daha fazla keyif almasını sağlayacak. Spor otomobilleri aratmayan performans, geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak hazırlanmış bir iç mekan ve 430 km menzil ile son yılların en şık ve en kullanışlı modellerinden biri olmaya aday. IONIQ 5 ile oyunun kurallarını değiştiren yeni bir mobilite deneyimi oluşturmak için yola çıktık. Hedefimiz, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli otomobiller alanında öncü olmak ve günlük hayatımızı daha da keyifli hale getirmek."

Öte yandan toplantıda aktarılan bilgilere göre, Hyundai’nin 45 yıl önce piyasaya sunduğu ilk seri üretim modeli PONY’den ilham alınarak tasarlanan IONIQ 5, Türkiye’de mobiliteye bambaşka bir soluk getiriyor. Geliştirdiği teknolojiler ve AR-GE alanındaki ciddi yatırımlarıyla otomotiv dünyasının öncülerinden biri olan Hyundai, BEV modellerde de farkındalık oluşturarak performansı, ekonomiyi ve üst düzey konforu bir arada sunuyor.

Çevre dostu malzemelerle üretilen IONIQ 5, Hyundai’nin Tucson’dan sonra Türkiye’de satışa sunduğu ikinci C-SUV model oldu. Sadece bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten IONIQ markası altında satışa sunulan teknolojik otomobil, Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu E-GMP’yi (Electric-Global Modular Platform) kullanıyor. Ultra hızlı şarj ve araç içi güç kaynağı (V2L) sahip olan IONIQ 5, gelişmiş bağlantı ve sürüş yardım özellikleriyle de dikkati çekiyor. IONIQ 5’in şık dış tasarımı, otomobilin modern olduğu kadar premium bir duruş sergilemesine de olanak sağlıyor.

Müşteriler, IONIQ 5'e özel ve doğadan ilham alan 'Siyah Sedefli', 'Siber Gri Metalik', 'Aytaşı Gri Metalik', 'Atlas Beyazı', 'Kozmik Altın Mat', 'Buzul Mavi Sedefli' ve 'Elegant Yeşil Sedefli' olmak üzere 7 dış renk arasından seçim yapabiliyor. İç mekandaysa iki renk seçeneği bulunuyor.

100 KM HIZA 5,2 SANİYEDE ÇIKIYOR

IONIQ 5, performanstan ödün vermeden her müşterinin mobilite ihtiyaçlarına uygun bir elektrikli otomobil konfigürasyonu sunuyor. Hyundai, IONIQ 5’i Türkiye’ye 72,6 kWh’lik bir pil paketi seçeneğiyle satışa sunuyor. Elektrik motoru 225 kWh (305 hp) ve 605 Nm gibi bir performans değeri sunarak bir SUV otomobilden daha çok sport otomobil hissiyatı ve keyfi sunuyor. IONIQ 5, 72,6 kWh pil ile desteklenirken, HTRAC dört tekerlekten çekiş (AWD) seçeneğini de sunuyor. Bu teknik özelliklerle beraber otomobil, 0 ‘dan 100 km/s hıza 5,2 saniyede çıkabiliyor. IONIQ 5, bu pil kombinasyonu ve dört tekerden çekiş sistemiyle ortalama olarak 430 kilometre (WLTP) bir menzile ulaşabiliyor. Araçtaki şanzıman tipi ise tek vitesli redüktör olarak sunuluyor. Ayrıca, elektrik motorun ürettiği gücün geri kazanımı için de rejeneratif fren sistemine yer veriliyor.

IONIQ 5’in E-GMP platformu, hem 400 V hem de 800 V şarj altyapılarını destekliyor. Platform, ek bileşenlere veya adaptörlere ihtiyaç duymadan 400 V şarjın yanı sıra standart olarak 800 V şarj özelliği de sunuyor. IONIQ 5’in sunduğu 800 V şarj özelliği, otomotiv dünyasında sadece birkaç modelde bulunuyor. Bu özellik, IONIQ 5’i hem rekabet hem de kullanım açısından çok özel bir noktaya taşıyor.

5 DK ŞARJ İLE 100 KM MENZİL

IONIQ 5, 350 kW'lık bir şarj cihazıyla beraber 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edebiliyor. Yani, 100 km menzil elde etmek için sadece beş dakika şarj etmek yeterli. Bu da İstanbul gibi yoğun şehir içi trafiğinde araç sahibine üstün bir kullanım kolaylığı anlamına geliyor. IONIQ 5 sahipleri, diledikleri zaman elektrikli bisikletlerini, televizyonları, müzik setlerini veya herhangi bir elektrikli kamp ekipmanlarını V2L (Vehicle to load- Araç Güç Kaynağı) işlevi sayesinde şarj edebiliyor veya anında fişe takarak çalıştırabiliyor. Ayrıca IONIQ 5, sistemindeki güçlü bataryaları sayesinde başka bir elektrikli otomobili de şarj edebiliyor. IONIQ 5, aynı zamanda bilgisayar ve televizyon gibi kablolu tüm elektrikli aygıtları çalıştırabiliyor.

HYUNDAI IONIQ 5 FİYATI 1 MİLYON 970 BİN TL

Tamamen elektrikli IONIQ 5 modeli, Türkiye’de sadece Progressive donanım seviyesi ile 1 milyon 970 bin liraya satışa çıktı.

BAKMADAN GEÇME
Kuantum pil teknolojisinde devrim: Otomobiller, telefonlar saniyeler içinde şarj olacak
HABER
Kuantum pil teknolojisinde devrim: Otomobiller, telefonlar saniyeler içinde şarj olacak

BAKMADAN GEÇME
Yerli otomobil Togg için heyecanlandıran gelişme: Satış tarihi açıklandı! ‘Yüzde yüz elektrikli, masrafı yok’
HABER
Yerli otomobil Togg için heyecanlandıran gelişme: Satış tarihi açıklandı! ‘Yüzde yüz elektrikli, masrafı yok’

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 17 Eylül, 2022 - 10:39
Haberle İlgili Daha Fazlası
T-Otomobil
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Suudi Arabistan-İtalya–Avrupa hattı Türkiye’de kesişti! Savunma üssüne milyarlık yatırım
    Suudi Arabistan-İtalya–Avrupa hattı Türkiye’de kes...
    Kaydet
  • 2
    Rusya'dan Türkiye uyarısı! 'Ankara'nın egemenliğine doğrudan saldırı yapıldı'
    Rusya'dan Türkiye uyarısı!
    Kaydet
  • 3
    En yükseği 46 bin TL! İşte muhalefet partilerinin asgari ücret zammı talebi
    En yükseği 46 bin TL! İşte muhalefet partilerinin ...
    Kaydet
  • 4
    Adliyede 154 milyonluk vurgun adım adım planlandı! Erdal Timurtaş'ın eşinin mesleği şaşırttı
    Adliyede 154 milyonluk vurgunun perde arkası
    Kaydet
  • 5
    Youtube Recap nereden bakılır, Youtube Wrapped yayınlandı mı? Youtube 2025 özeti gündemde!
    Youtube Recap nereden bakılır, Youtube Wrapped yay...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Ahmet Demirbaş
    Ahmet Demirbaş İyiliğin de kötülüğün de bir anahtarı vardır!..
    Kaydet
  • Osman Ünlü
    Osman Ünlü Dünyalık peşindeki din adamları!
    Kaydet
  • Abdüllatif Uyan
    Abdüllatif Uyan Fakir babası mübarek zat...
    Kaydet
  • Vehbi Tülek
    Vehbi Tülek "Affın, intikam almaktan efdal olduğunu unutma!”
    Kaydet
  • Ragıp Karadayı
    Ragıp Karadayı İşi yokuşa sürmeme rağmen Cüneyt Arkın çok ümitliydi...
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Emlak vergisinde üst sınır belirlendi!
    Emlak vergisinde üst sınır belirlendi!
    Kaydet
  • Anne adayları dikkat! Sadece koklamak bile obeziteye yol açabiliyor
    Anne adayları dikkat! Sadece koklamak bile obeziteye yol açabiliyor
    Kaydet
  • "Kalk kızım" dedi yaban keçisini böyle uyandırdı! O anlar kamerada
    Kaydet
  • İnanılmaz ama gerçek! Kediye ev hapsi cezası verildi
    İnanılmaz ama gerçek! Kediye ev hapsi cezası verildi
    Kaydet
  • Putin, savaşı ne zaman bitireceğini açıkladı!
    Putin, savaşı ne zaman bitireceğini açıkladı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Fatih Terim'in reklam filmi gündem oldu!
Fatih Terim'in reklam filmi gündem oldu!
Kaydet
Seydou Doumbia yalan makinesine girdi! Gerçek yaşı tartışılıyor
Doumbia yalan makinesine girdi! Gerçek yaşı tartışılıyor
Kaydet
Borsaya yeni şirket geliyor! İşte 2025’in halka arz hisse getirileri
Borsaya yeni şirket geliyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası