Yerli otomobil Togg için heyecanlandıran gelişme: Satış tarihi açıklandı! ‘Yüzde yüz elektrikli, masrafı yok’

Düzenleyen: / Kaynak: AA
- Güncelleme:
Yerli otomobil Togg için heyecanlandıran gelişme: Satış tarihi açıklandı! ‘Yüzde yüz elektrikli, masrafı yok’

T-Otomobil Haberleri  / AA

Türkiye’nin yerli otomobili Togg yollara çıkmaya hazırlanıyor. Yıl sonunda seri üretime geçileceği belirtilirken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yeni bir açıklama daha yaparak, satış tarihine değindi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ'nin açılışında yerli otomobil Togg için, "Allah nasip ederse 2017'de görevini üstlendiğimiz Togg’un da yani Türkiye'nin ilk yerli, milli ve bütün hakları Türk olan bir otomobilin fabrikasının 29 Ekim'de Gemlik'te açılışını gerçekleştireceğiz. Mart ayında inşallah Togg’a hep beraber binebileceğiz.” diyerek satış tarihini dillendirdi. 

Devamında ise Togg’un önemine dikkat çekerek, “Yüzde yüz elektrikli, masrafı yok. Benzinliye göre hava kirliliği yok. Çevre dostu bir arabaya hep beraber bineceğiz. Dünyayla aynı zamanda. Bütün dünyada aynı teknoloji aynı zamanda Türkiye'ye getirmiş oluyoruz.” dedi. 

29 EKİM'DE SERİ ÜRETİM BAŞLIYOR

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, otomotiv sektörünün de mobilite ekosistemine dahil olduğunu aktardı. Yeni mobilite çözümleri, yapay zeka, oyunlaştırma, blok zincir, büyük veri, sürdürülebilirlik, akıllı şebekeler, enerji çözümleri gibi kavram ve uygulamaların stratejik alanları oluşturduğunu ifade etti.

Tersine beyin göçüyle uluslararası firmalardan 27 personeli Togg'a kazandırdıklarını belirten Karakaş, 540 mühendisle çalıştıklarını sözlerine eklemişti. Karakaş, yerli otomobil üretimine ilişkin şöyle konuşmuştu: "Şu an Gemlik Kampüsü'müzdeki deneme üretimlerindeyiz. Deneme üretimi, bizim sektörümüzde şu anlama geliyor; o kadar karmaşık bir yapıyı bir araya getirirken deniyoruz, öğreniyoruz, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. 29 Ekim'de Gemlik'teki tesisimiz seri üretime hazır hale gelecek. Seri üretimden üretilen araçlarımız sertifikasyon testlerine tabi tutulacak ve inşallah martta trafiğe çıkmış olacak."

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...