Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sonunda bu da oldu! Beyin çipi yoluyla ilk tweet

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Sonunda bu da oldu! Beyin çipi yoluyla ilk tweet

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastası bir erkek Synchron tarafından geliştirilen beyin çipi sayesinde düşünce yoluyla tweet attı.

Teknolojinin gelişmesi pek çok alanda kolaylık sağlıyor, Synchron isimli beyin implantı geliştiren şirket, felçli bir hastada düşüncelerini metne dökmesini sağlayan çip geliştirdi.

ABD'li Philip O'Keefe isimli 62 yaşındaki felçli hasta, Stentrode beyin bilgisayar arayüzünü kullanarak, Avustralyalı şirket Synchron'un CEO'su Thomas Oxley'in hesabına,  "Tuşa basmaya veya seslere gerek yok. Bu tweet'i sadece düşünerek oluşturdum." şeklinde doğrudan düşüncesini Twitter aracılığıyla başarılı bir şekilde metne döktü.

Sonunda bu da oldu! Beyin çipi yoluyla ilk tweetALS hastası ​Philip O'Keefe, Synchron CEO'su Thomas Oxley'in hesabına "Tuşa basmaya veya seslere gerek yok. Bu tweet'i sadece düşünerek oluşturdum." şeklinde doğrudan düşüncesini başarılı bir şekilde Twitter aracılığıyla metne döktü.

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığının henüz bir tedavisi yok ve kasların hareket etmesini sağlayan beyin ve omurilikteki sinir hücrelerinin hasar görmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık olarak biliniyor. 

O'Keefe, bu teknolojinin kendisine bağımsızlık kazandırdığını bildiğini ve bunun için pratik yapması gerektiğini söyledi. "Şimdi, sadece bilgisayarda nereye tıklamak istediğimi düşünüyorum ve e-posta gönderebilir, banka yapabilir, alışveriş yapabilir ve şimdi Twitter aracılığıyla dünyaya mesaj gönderebilirim." diyerek kendini ifade etti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...