Apple Car yollara çıkmak için gün sayıyor... İşte özellikleri ve fiyatı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple Car yollara çıkmak için gün sayıyor... İşte özellikleri ve fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Teknoloji devi Apple, otomobil pazarına da el atmayı planlıyor. Son yıllarda konuşulan 'Apple Car' yeni detaylarıyla yeniden gündeme geldi.

iPhone, iPad, Mac derken Apple, bu defa telefon, bilgisayar yapmanın ötesine ulaşmak istiyor. ABD merkezli teknoloji firması, otomobil geliştirmek için çalışıyor. Son birkaç yıldır 'Apple Car' ya da 'iCar' adıyla anılan otomobil modelinin özellikleri ve fiyatı hep merak konusu oldu. İşte yeni detaylar geldi... 

Filmi biraz başa saracak olursak, 2014 yılından bu yana dönem dönem Apple'ın otomobil planları olduğuna ilişkin haberler gündemi meşgul etti. Milyarder iş insanı Elon Musk'ın CEO (Üst Yönetici) görevini yürüttüğü Tesla markasının elektrikli otomobil alanında başarısını artırmasıyla Apple'ın otomobil projesi de netlik kazanmaya başladı.

Öte yandan, ABD merkezli Apple tarafından şimdiye kadar konuya ilişkin hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Ancak otomobile ilişkin bazı bilgiler ortaya çıktı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Apple'ın otomobil modeli eğer bir gün piyasaya çıkarsa 'iCar' adıyla gelebilir. Apple'ın telefonlarının iPhone ve tabletlerinin iPad adını taşıdığını hatırlatalım. 

APPLE CAR ÖZELLİKLERİ NELER? 

Bununla birlikte, otomobil projesinin 'Titan' şeklinde kodlandığı resmi olmayan bilgiler arasında yer alıyor. Peki, iCar ya da Apple Car otomobil modelinin özellikleri neler? 

Apple Car modelinin özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

•    iOS işletim sistemi,

•    Elektrikli,

•    Otonom (sürücüsüz),

•    iPhone ile çalıştırma desteği.

BBC'ye konuşan Tesla CEO'su Elon Musk, Apple Car'a ilişkin, "Aracı yapmak için binlerce mühendis tutarsanız bunu gizli tutmak oldukça zor olacaktır." dedi. 

APPLE CAR FİYATI NE KADAR OLACAK? 

Yüksek maliyetlerle üretileceği düşünülen Apple Car'ın (iCar) fiyatının da yüksek olacağı tahmin ediliyor. Apple Car için beklenen fiyat 100 bin dolardan (2,7 milyon TL) başlıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...