Apple Watch kadranları kıyafete göre renk değiştirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Apple Insider
- Güncelleme:
Apple Watch kadranları kıyafete göre renk değiştirecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Apple Insider

Apple, Watch modellerinin kadranlarının tamamını kendimiz oluşturmamıza asla izin vermeyebilir ancak teknoloji devi otomatik renk koordinasyonu için çalışıyor. Böylece Watch modelleri bir bakıma renklerle uyum yakalayacak.

Sekiz yıldır, yani Apple Watch modellerinin çıktığı ilk günden bu yana kullanıcılar ve üçüncü taraf şirketler, Apple'dan Watch kadranlarını oluşturmayı talep etti. Bu neredeyse on yıldır gerçekleşmedi ve yakın zamanda da olmayacak gibi. Ancak teknoloji devi, konu tasarım olduğunda kullanıcılara seçenek sunmaya özellikle istekli olabilir.

Saatin bileğinizi saran tek bir ekrana dönüştürülmesi gibi radikal yeniden tasarımlarla ilgili patent başvuru yapmasının yanı sıra Apple, renk koordinasyonuyla ilgili de çalışıyor. Örneğin, Apple'ın en azından dikkate aldığı bilinen bir fikrin, Apple Watch kadranının giydiğiniz şeye göre renk değiştirmesini sağlayacak sistem olduğu ortaya çıktı.

GİYDİĞİNİZ KIYAFETE GÖRE RENGİ DEĞİŞEBİLİR

'Renk Örnekleme Sensörlü Elektronik Cihazlar' adı verilen yeni ortaya çıkan bir patent, kullanıcıların Watch modellerinin kadranlarının rengi üzerinde bir miktar kontrole sahip olmasına yönelik.

Akrep ve yelkovanı beyazdan kırmızıya değiştirecek şekilde renkleri zaten ayarlayabilirsiniz. Ancak her öğeyi değiştiremezsiniz ve renkleri yalnızca belirli sınırlar dahilinde değiştirebilirsiniz.

Apple'ın üzerinde çalıştığı sistem, kullanıcıların "önceden belirlenmiş bir renk kümesinden" seçim yapmasına izin vermeyi içeriyor ancak aksi takdirde Watch'ın kullanıcının tercihine uyum sağlaması gerekiyor.

Patentte, "Saat kadranının rengi... saat kayışı, bir giysi parçası gibi harici bir nesnenin rengiyle eşleştirilebilir. Örneğin, bir kullanıcı harici bir nesneyi ekranın üzerinde tutabilir, böylece cihazdaki bir veya daha fazla sensör harici nesnenin rengini ölçebilir ve ekranda aynı rengi üretebilir. Bu renk örnekleme işlemi, kullanıcının saat ekranının görünümünü, ekrandaki renk şemasının kullanıcının saat kayışı, giysisi veya başka bir öğesiyle eşleşecek şekilde özelleştirmesine imkan tanıyabilir." şeklinde bir ifade kullanıldı. 

Yani saati takmadan önce takım elbisenize, elbisenize, ayakkabılarınıza veya arabanıza doğrultabilirsiniz.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Apple Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...