Akıllı saat, modem ve bilgisayarlar da yenilenecek

- Güncelleme:
Akıllı saat, modem ve bilgisayarlar da yenilenecek

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dün Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ -  Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yürürlüğe göre yenilenerek satışa sunulabilecek ürünler arasına cep telefonları ve tabletlerin ardından akıllı saatler, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, oyun konsolları ve modemler de eklendi.

Daha önce, cep telefonlarının yenilenebilmesi için en az bir yıl süreyle kullanılmış olması ve veri trafiğinin bulunması zorunlu tutulmuştu. Şimdi de pil kapasitesi yüzde 85’in altında olan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmiş ürün olarak satışa sunulabilmesi için pillerinin değiştirilmesi zorunlu kılındı. Bu arada, yenilenmiş olan bir ürün birden çok yenilemeye tabi tutulabilecek. 

Öte yandan, yenileme merkezleri, ilgili standarda göre alınmış hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip olması şartı ile ayrıca yenileme yetki belgesi almasına gerek olmaksızın yönetmelikte yer alan tüm ürünleri yenileyebilecek. Yenileme merkezleri, belirlenen ürünlerin üreticisi veya ithalatçısı ile yetkili servis sözleşmesi yapabilecek. 

Ayrıca, yenileme merkezlerinin şubelerine ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre yenileme merkezi kendisine bağlı şubeler kurabilecek. Yenileme yetki belgesi alınabilmesi için gereken ödenmiş sermaye şartı da 10 milyon liradan 30 milyon liraya çıkarıldı. Yenileme yetki belgesine sahip ticari işletmelerden, ödenmiş sermaye tutarı 30 milyon liradan az olanlar, 1 Ocak 2024’e kadar ödenmiş sermaye tutarını 30 milyon liraya tamamlayacak.

r-959868,959060#

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...