Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Apple'ın başı büyük belada! Avrupa Birliği şirketin peşine düştü...

Apple'ın başı büyük belada! Avrupa Birliği şirketin peşine düştü...
Fotoğraf Başlığı Apple'in basi büyük belada! Avrupa Birligi sirketin pesine düstü...

Avrupa'da Apple'ın Dijital Pazarlar Yasası uyumluluğunda "çok ciddi" sayıda sorunla karşı karşıya olduğunu, AB rekabet komiseri Margrethe Vestager açıkladı. 

Kaydet
a- | +A

Avrupa Komisyonu, Apple'ın AB uygulama pazarı değişikliklerinin DMA düzenlemelerine uyup uymadığını belirlemek için Mart ayında Apple hakkında bir soruşturma başlattı. DMA, Apple'ın geliştiricilere uygulamaları App Store dışında ve App Store ücretleri olmadan dağıtma seçeneği sunmasını gerektirir. Apple, iOS 17.4 ile uygulama marketleri için destek uyguladı, ancak ilk 1 milyon yıllık kurulumdan sonra her indirme için 0,50 Euro Temel Teknoloji Ücreti talep ediyor.

Vestager, Apple'ın yaptığı değişikliklerin DMA gereksinimlerini karşılamadığını düşünüyor. "Apple ile ilgili bir dizi sorunumuz var; bunları çok ciddi buluyorum" dedi. "Apple'ın bu kadar uyumsuzluk şüphesiyle karşılaşacağımıza çok şaşırdım."

Devamında bu uygulamanın "böyle bir şirketten beklenen olmadığını" ve DMA kurallarının "tıpkı diğer herhangi bir işletmeyle aynı en üst düzey öncelikle" uygulanacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Siber korsanların yıllardır kullandığı Ortadaki Adam Saldırısı (MITM) nedir, nasıl korunulabilir?
HABER

Siber korsanların yıllardır kullandığı Ortadaki Adam Saldırısı (MITM) nedir, nasıl korunulabilir?

Apple'ın başı büyük belada! Avrupa Birliği şirketin peşine düştü... - 1. Resim
Başlık ResmiApple'ın başı büyük belada! Avrupa Birliği şirketin peşine düştü... - 1. Resim

Avrupa Komisyonu, soruşturmasının sonuçlarını "umarız yakında" açıklamayı planlıyor ve Apple'ın DMA şartlarını ihlal ettiği tespit edilirse, Avrupa Birliği ortalama günlük dünya gelirlerinin yüzde beşine kadar (1 milyar ABD Dolarının üzerinde) önemli para cezaları uygulayabilir.

MacRumors'un haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun Apple'ı Dijital Pazarlar Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle suçlamayı planladığını söyledi. AB, Apple'ın geliştiricilerin kullanıcıları ‌App Store‌ dışına ücret ödemeden "yönlendirmelerine" izin verme yükümlülüğüne uymadığına inanıyor.

Apple, düzenleyiciler tarafından suçlamalar duyurulmadan önce iOS'ta değişiklik yapmak için hala zamanı olsa da, AB'nin önümüzdeki haftalarda bir açıklama yapması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Apple Vision Pro yeni ülkelere yelken açıyor! App Store, Vision Pro ile genişliyor...
HABER

Apple Vision Pro yeni ülkelere yelken açıyor! App Store, Vision Pro ile genişliyor...

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.