Güneşi sanala taşıdı: SolarVis ile GES'ler artık bir tık uzakta

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Güneşi sanala taşıdı: SolarVis ile GES'ler artık bir tık uzakta

TEKNOLOJİ Haberleri  / HABER MERKEZİ

SolarVis CEO’su Samet Yıldırım, GES üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, karbon salınımı gibi parametreleri hızlıca analiz edip satış süreçlerini hızlandırdıklarını belirterek “Firmaların operasyonel maliyetleri onda bir oranında düşüyor. Amacımız güneş enerjisi panellerini buzdolabı satar gibi kolay hâle getirmek” dedi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Türkiye yenilenebilir enerjide büyük bir yatırım hamlesi başlattı. 2053’te net sıfır emisyona ulaşma hedefi belirleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu kapsamda güneş enerjisi kapasitesini 2035’e kadar her yıl 3,5 GW artırmayı planlıyor. Bu süreçte şirketlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle Paris İklim Antlaşması kapsamında hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenlemesi, şirketlerin yenilenebilir enerji yatırımlarını hızlandırmasını da zorunlu kılıyor. 

2019 yılında Samet Yıldırım ve Enes Berk Karahançer tarafından kurulan Ankara merkezli solarVis, güneş enerjisi sektörü için dijitalleşme çözümleri ile şirketlerin imdadına yetişiyor. Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren GES üreticileri, mühendislik şirketleri (EPC), bankalar, sigorta şirketleri için özel yazılımla modüller geliştiren solarVis, güneş enerjisi santrali (GES) maliyeti, güneş enerjisi üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, karbon salınımı gibi önemli parametreleri hızlıca analiz ederek satış süreçlerini güçlendiriyor. 

Güneşi sanala taşıdı: SolarVis ile GES'ler artık bir tık uzakta

solarVis Kurucu Ortağı ve CEO’su Samet Yıldırım, güneş enerjisi sektörüne yönelik yazılımlar geliştirdiklerini belirterek “Güneş enerjisinin ne kadar mantıklı olduğunu vatandaşa doğru şekilde göstermeyi, operasyonel maliyetleri düşürmeyi ve GES satışını firmalar için kolay hâle getirmeyi misyon edindik. SolarVis kullanan bir firmanın operasyonel maliyetlerini 10’da 1 oranında düşürmeyi başardık. Satış süreçlerini hızlandırdık. Amacımız güneş enerjisi paneli satışını, buzdolabı satar gibi kolay hâle getirmek” dedi.  

Geçtiğimiz günlerde bir yatırım turuna çıktıklarını anlatan Yıldırım “İlk yatırım turunu 3,3 milyon dolar değerleme ile tamamladık. 2024 sonunda 10 milyon dolar değerlemeyle tvvohum yatırım turunu kapatmayı hedefliyoruz. Artık start-up olmaktan çıkıp scale-up olma yolunda ilerliyoruz. Yurt dışında, özellikle ABD ve Almanya pazarında büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

solarVis’in web tabanlı bir yazılım olduğunu aktaran Kurucu Ortak ve CTO Enes Berk Karahançer de “Mevcutta güçlü bir yazılım mimarimiz var. Müşteri Kazanımı, Müşteri Yönetim Portali ve Kredi/Ödeme olmak üzere 3 ana modülümüz bulunuyor. Müşteri Kazanımı modülümüzde müşterilerimizin web sitesine giren kullanıcılar, kurulum alanını uydu görüntüsü üzerinden işaretleyip enerji tüketimleriyle ilgili bilgi veriyor ve saniyeler içinde yerel mevzuata tam uyumlu ön fizibilite analizi yapılıyor. Ön fizibilite analizi sonucunda kullanıcılar, güneş enerjisi santrali (GES) maliyeti, güneş enerjisi üretimi, yatırımın geri dönüş süresi, önlenen karbon salınımı gibi önemli parametreleri hızlıca öğrenebiliyor, birkaç tıklama ile teklif alabiliyorlar. Kredi/Ödeme Modülü’nde ise firmalar, online ödeme kabul edebiliyor, son kullanıcıların anlaşmalı bankalar kanalıyla kredi kullanmasını sağlayabiliyor” dedi. Karahançer, kasım ayı içinde sigorta ve tekliflendirme modüllerini hayata geçireceklerini de kaydetti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...