Ülkenin en büyük hibrit GES'i: Kardan yansıyan ışık enerjiye dönüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ülkenin en büyük hibrit GES'i: Kardan yansıyan ışık enerjiye dönüşecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yenilenebilir enerji için her kaynak değerlendiriliyor. Ülkemizin yenilenebilir enerji yatırımlarından bir yenisini hayata geçiren Aydem, Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralinin faaliyetini başlattı.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - 59 bin 420 hanenin yıllık enerji ihtiyacının karşılanacağı Uşak Hibrit GES, yıllık 106 bin 305 ton karbondioksit salınımını engelleyecek. Standart panellere göre yüzde 20 daha verimli, çift yüzeyli 155 bin panel kullanan Uşak Hibrit GES, özellikle kış aylarında yerdeki kardan yansıyan ışığı dahi enerjiye dönüştürerek maksimum performans sağlayacak. Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, mevcut rüzgâr santraline ek olarak kululan GES’le en büyük hibrik enerji santraline imza attıklarını dile getirdi. İlk 6 ayda kapasitelerini 136 MW artırdıklarını, yıl sonuna kadar 60 MW daha ekleyeceklerini, 3 yıl içinde de kurulu güçlerini 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...