İngiltere Başbakanı'ndan yapay zeka için ürküten açıklama: Biyolojik silahlarda kullanılabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İngiltere Başbakanı'ndan yapay zeka için ürküten açıklama: Biyolojik silahlarda kullanılabilir

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yapay zekanın tehlikelerine parmak bastığı açıklamasında, "Yapay zeka biyolojik silah yapımını kolaylaştırabilir" ifadesini kullandı. İşte Sunak'ın açıklamasının ayrıntıları...

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, dünyanın ilk yapay zeka güvenlik enstitüsünün İngiltere'de kurulacağını açıkladı. Sunak, "Dünyanın yapay zeka güvenliği konusundaki bilgisini geliştirecek ve yeni yapay zeka türlerini dikkatle inceleyecek, değerlendirecek ve test edecek, böylece her yeni modelin neler yapabileceğini anlayacak, önyargı ve yanlış bilgilendirme gibi sosyal zararlardan en uç risklere kadar tüm riskleri araştıracağız." dedi.

Açıklamasının devamında ise Sunak, Birleşik Krallık'ın normal bir bilgisayardan binlerce kat daha hızlı olan bir süper bilgisayara yaklaşık 1 milyar Sterlin değerinde yatırım yaptığını ifade etti.

NTV'nin derlediği bilgilere göre, Rishi Sunak, en kötü senaryoda, toplumun yapay zeka üzerindeki tüm kontrolünü kaybedebileceğini ve bunun da yapay zekanın kapatılmasını engelleyebileceğini anlattı.

YAPAY ZEKA KONTROLÜ ELE GEÇİREBİLİR 

Rishi Sunak, yapay zekanın kontrol edilememesi halinde çok büyük riskler taşıyabileceğini belirtti. Yapay zekanın kimyasal ve biyolojik silah yapımını kolaylaştırabileceğini söyledi. 

İngiltere Başbakanı, şöyle dedi:

"Yapay zeka sayesinde kimyasal ya da biyolojik silahların yapımı kolaylaşabilir. Terörist gruplar yapay zekayı korku yaymak ve daha büyük ölçekte kargaşaya yol açmak için kullanabilir. Suçlular yapay zekayı siber saldırılar, dezenformasyon, dolandırıcılık ve hatta çocukların cinsel istismarı için kullanabilir. En muhtemel olmayan ama en uç durumlarda, bazen 'süper zeka' olarak adlandırılan türden bir yapay zeka aracılığıyla insanlığın yapay zeka üzerindeki kontrolünü tamamen kaybetme riski bile vardır."

Birleşik Krallık'ta gelecek hafta, Buckinghamshire'daki Bletchley Park'ta Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi yapılacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...