Microsoft Edge Twitter'ın yeni markasını 'tehlikeli' buldu: 'Dolandırıcı olabilir, silin' uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft Edge Twitter'ın yeni markasını 'tehlikeli' buldu: 'Dolandırıcı olabilir, silin' uyarısı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft'un Edge arama motoru, kullanıcıları 'kandırdığını' düşündüğü uygulamalara 'tehlikeli' uyarısı koyuyor. Twitter'ın yeni markası X de bu önlemden nasibini aldı. Edge, kullanıcılardan 'X'i silmesini istedi.

Twitter'ın adı ve logosu, yani markası değişti ve yeni adı X oldu. Ancak X markası, çeşitli ülkelerde ve platformlarda sorunlarla karşılaşıyor. Örneğin, App Store'da uygulamalar tek bir harf olamayacağı için Apple, Twitter'ın yeni adını kabul etmiyor. Haliyle uygulama, App Store'da X yerine, Twitter olarak gösteriliyor.

Sosyal medya devinin yeni markası X, bir yeni sorunla daha karşılaştı. Engadget'in haberine göre, sosyal medya platformu Microsoft'un Edge tarayıcısının bir tür güvenlik sorununu belirten uyarı vermesine neden oluyor. Sorun, Edge ve diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarının favicons ile nasıl başa çıktığı ile ilgili olabilir. 

Microsoft Edge Twitter'ın yeni markasını 'tehlikeli' buldu: 'Dolandırıcı olabilir, silin' uyarısı

Edge'deki sorun bu şekilde görünüyor

HIZLI MARKALAŞMA 'TEHLİKELİ' UYARISIYLA SONUÇLANDI

Twitter'ın yeniden markalaşması çok ani olurken, Edge muhtemelen X'in bir aldatmaca olduğunu düşünüyor. Güvenlik uyarısı, kullanıcılardan simge güncellemesini incelemelerini istiyor ve "Bu web uygulaması, farklı bir uygulama olduğunu düşünmeniz için sizi kandırmaya çalışıyorsa, kaldırın." şeklinde bir uyarı veriyor. 

Bleeping Computer sitesinde yer alan haberde işaret edildiği üzere, bir web sitesi faviconunu aniden değiştirdiğinde sizi uyarması gerekiyor, çünkü bu bir dolandırıcılık web sitesine olası bir yönlendirmeyi gösterebilir. Muhtemelen, bu geçici olacaktır ve hızlı bir şekilde düzeltilecektir. 

ENDONEZYA'DAN X YASAĞI

Endonezya'da kumar ve müstehcen içerikleri yasaklayan bir yasa nedeniyle X markası ülkede yasaklandı. Çünkü Twitter'ın şu andaki alan adı olan X.com alanının önceki sahipleri, ülkenin içerik yasalarını çiğnemişti. 

X, gerekli izinlere sahip olmadığı için San Francisco'daki genel merkezinde tabelasını değiştirmeye çalışırken bile sorunla karşılaştı.

Ani isim ve marka değişikliği, Twitter'ı Çin'in popüler WeChat platformuna benzer bir "süper uygulamaya" dönüştürmeye yönelik daha büyük bir planın parçası. Platform teorik olarak gelecekte ödemeler, mesajlaşma ve aramalar için kullanılabilecek. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...