X, App Store'da hala Twitter olarak görünüyor! İşte nedeni

Düzenleyen:
- Güncelleme:
X, App Store'da hala Twitter olarak görünüyor! İşte nedeni

TEKNOLOJİ Haberleri

Eski adıyla Twitter'ı satın alan Elon Musk, şirket çalışanlarından ismine hatta logosuna kadar her şeyi değiştirdi. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre Twitter'ın logosu, App Store'da değişse de ismi için aynı durum geçerli değil.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra isminde ve tasarımında değişiklik yaptı. Twitter'ın yerini X aldı ve kuş yerine de koyu renk temalı X harfi geldi. İş insanı, sahibi olduğu diğer şirketleri X çatısı altında toplamak istiyor. Ek olarak da isim ve logo değişikliğinin platformun yapısına uygun olduğunu düşünüyor. Fakat bugün X (Twitter) ve The Verge'de ortaya çıkan haberlere göre Elon Musk, App Store'da isim değişikliği yapamıyor.

APP STORE, TEK HARFLİ İSİMLERİ KABUL ETMİYOR

The Verge tarafından yayınlanan içeriğe göre Elon Musk, App Store'da Twitter adını değiştiremiyor. Çünkü teknoloji devi şirket, politikaları gereği mağazada tek harfli isimleri kabul etmiyor. Bu nedenle değişiklik şimdilik sadece logoda yapıldı.

Apple ve Elon Musk arasında nasıl bir karara varılacağı bilinmiyor. Fakat Elon Musk'ın değişikliği yapması için Apple ile iletişim kurması bekleniyor.

Öte yandan da Elon Musk'ın sadece App Store için yeniden isim değişikliği yapması da muhtemel. Musk, sadece App Store için Twitter'ın adını yeniden güncelleyerek XX ya da X App olarak değiştirebilir.

İş insanı, Play Store için ise bu tarz bir sorun yaşamadı. Değişikliğin hemen ardından Play Store üzerinde isim ve logo yeni haliyle sunulmaya başlandı.

(Kaynak: The Verge)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...