Sosyal medya devi X'ten skandal adım: Neo-Nazici hesaba para kazandırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medya devi X'ten skandal adım: Neo-Nazici hesaba para kazandırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

X (eski adıyla Twitter), reklamverenleri gemide tutmak için mücadele etmeye devam ediyor. Ancak bazı markalar, reklamların beklenmedik yerlerde göründüğüne şahitlik ediyor.

Honeywell, Discovery, Showtime ve USA Today gibi markaların reklamlarının, şiddet ve terörizmi aktif olarak savunan bir Neo-Nazi grubu olan The National Socialist Network hesabından gelen tweetlerin yanına yerleştirildiği ortaya çıktı. Sayfada ABD Sınır Devriyesi (U.S. Border Patrol) için bir işe alım ilanı da yayınlandı.

Teknoloji milyarderi Elon Musk'a ait olan X platformu, hala nefret gruplarının sosyal medya ağında var olmasına izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda onların tweet'lerinden para kazanmalarına da izin veriyor.

SALDIRIDAN SONRA SUÇLU BULUNDULAR

Engadget sitesinde yer alan habere göre, The National Socialist Network'un lideri Thomas Sewell, 2021'deki bir saldırının ardından suçlu bulundu. Grubun diğer üyeleri, "terör eylemlerine ilişkin belge ve bilgi kayıtları bulundurmaktan" suçlarını kabul ettiler. Ancak grubun Twitter hesabı hala aktif.

Media Matters'ın aktardığı bilgilere göre, hesabın sahibi Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından kısa bir süre sonra platforma katıldığını bildirdi. Ayrıca hesabın bu ay içinde doğrulanmış hesap rozeti aldığı görülüyor.

Bununla birlikte, Musk'a göre, doğrulanmış tüm hesaplar platformdaki reklam gelirinden pay alabilir. Bu haftanın başlarında Twitter, yeni reklam rezervasyon fiyatlarını ay sonuna kadar yüzde 50 oranında düşürmeye başladı. Şirket, reklamverenlerin spor etkinlikleri gibi "önemli anlarda erişim kazanmasına" izin vermek için indirimin gerekli olduğunu söylüyor. Twitter ayrıca, platformda doğrulanmış rozetlerini korumak için markalardan reklamlara veya doğrulamaya ayda en az 1.000 ABD doları harcamasını istiyordu.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...