NASA kendi video akış platformunu kurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NASA kendi video akış platformunu kurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA, kendi video akış platformunu kurdu ve adının NASA+ olduğunu duyurdu. Ajans ayrıca birleştirilmiş bir web deneyimi üzerinde çalışıyor.

NASA, bu yaz içinde NASA+ adlı kendi akış platformunu erişime açacağını duyurdu. Uzay ajansı, lansmanları ve diğer etkinlikleri web sitesinde zaten canlı yayınlarken, NASA+ yalnızca canlı yayınları değil, aynı zamanda orijinal video dizilerini de izleyicilere aktaracak.

Platformdaki ilk yayınlardan birkaçı, hizmetle birlikte başlayan yeni başlıklar olacak ve üstelik ücretsiz olacak. Yayınlar reklamlarla kesintiye uğramayacak da. Yani NASA'ya ve uzaya dair içerikleri reklamsız şekilde izlemek isteyenlerin buluşma noktası burası olacak. 

Video akış hizmeti, mobil cihazlardaki iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla kullanılabilecek. Ayrıca, masaüstü ve mobil tarayıcılardan erişebilecek. 

NASA'nın İletişim Ofisi'nden Marc Etkind, konuya ilişkin şu şekilde bir açıklama yaptı: "NASA'nın yeni akış platformuyla, uzayı talep üzerine ve parmaklarınızın ucuna getiriyoruz. Dijital varlığımızı dönüştürmek, NASA'nın hava ve uzayda bilinmeyeni nasıl keşfettiğini, keşif yoluyla nasıl ilham verdiğini ve insanlığın yararına yenilikler yaptığını daha iyi anlatmamıza yardımcı olacak."

NASA DİJİTAL DÜNYASINI GÜNCELLİYOR

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, kendi akış hizmetini sunmanın yanı sıra tüm dijital varlığını da elden geçiriyor. Şu anda diğer şeylerin yanı sıra görevleri, araştırma projeleri ve Artemis programı hakkındaki güncellemeler hakkındaki bilgileri daha iyi bir araya getirebilen yeni bir web (ve uygulama) deneyimi üzerinde çalışıyor.

NASA'nın farklı programlar ve bölümler için çok sayıda web sitesi var ancak yeni deneyim bazılarının içeriklerini de gösterecek. Ayrıca, NASA web sitelerindeki bilgilere daha kolay erişim için entegre navigasyon ve arama işlevine sahip olacak.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...