Elon Musk, tweet atmayı kaldırdı! İşte platformun yeni hali

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk, tweet atmayı kaldırdı! İşte platformun yeni hali

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, satın aldıktan sonra X'in (eski adıyla Twitter) birçok özelliği değiştirdi. İş insanı son değişikliği tweet atma özelliği için yaptı. X için artık yeni bir dönem başlıyor.

Elon Musk, eski adıyla Twitter'ı satın aldıktan sonra şirket çalışanlarından sosyal medya platformundaki tasarıma kadar her şeyi değiştirdi. İş insanı son olarak geçen hafta Twitter'ın ismini X olarak değiştirdi ve dolayısıyla logo da yeniden tasarlandı. Fakat bu değişiklikler yeterli gelmemiş olacak ki Elon Musk son olarak sosyal medya platformundaki tweet paylaşma özelliğini de kaldırdı.

TWEET GİTTİ YERİNE GÖNDERİ GELDİ

Elon Musk'ın yeni isim ve logoyla uyumlu olması bakımında "tweet paylaşma" özelliğini de kaldırdığı ortaya çıktı. İş insanı tweet paylaşma yerine "gönderi paylaşma" özelliğini getirdi.

Söz konusu değişikliğin platformun yeni isim ve tasarımla uyumlu olması için yaptığı düşünülüyor. Fakat belirtmek gerekiyor ki sosyal medya platformunda hala eski ismi taşıyan "Twitter Blue" gibi birçok özellik yer alıyor. Musk'ın zaman içinde eski isimle ilgili her detayı değiştirerek yeni isim ve logoyla entegre hale getirmesi bekleniyor.

Öte yandan bu değişiklik sadece Android için yapıldı. iOS sürümü için hala tweet paylaşma özelliği kullanılmaya devam ediyor. Yeniliğin ilerleyen günlerde X (Twitter) iOS sürümü için de gelmesi bekleniyor.

Elon Musk, X için en ince ayrıntıya kadar değişiklik yapsa da yeterli olmayacak. Çünkü uygulamanın Play Store üzerindeki adı hala com.twitter.android olarak görünüyor. Bunu değişitirmek için ise yeni bir uygulamanın yapılması gerekiyor.

(Kaynak: Haber Merkezi / Derleyen: Helin Pastacı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...