Belirtildiği gibi değil: Elon Musk, X'in kullanıcı sayısını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Belirtildiği gibi değil: Elon Musk, X'in kullanıcı sayısını açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın X (Twitter) için yaptığı değişiklikler sonrasında kullanıcı sayısının azaldığı belirtiliyordu. Hatta Meta sahibi, Mark Zuckerberg, X kullanıcılarını kendine çekmek için Threads adında yeni bir platform bile geliştirdi. Fakat Elon Musk'ın yaptığı paylaşımda kullanıcı sayısında herhangi bir azalma söz konusu değil.

Elon Musk'ın X için yaptığı değişiklikler sonrasından kullanıcıların platformu terk ettiği ya da artık aktif olmadığı belirtiliyordu. Bu nedenle birçok farklı platform zaman içinde ön plana çıktı ve hatta X'e rakip olması için Mark Zuckerberg tarafından Threads geliştirildi. Fakat Elon Musk'ın hesabından yaptığı paylaşımda X'in şimdiye kadarki en yüksek kullanıcı sayısına ulaştığı görüldü.

X, 541 MİLYON KULLANICI SAYISINA ULAŞTI

Elon Musk'ın kendi hesabından yaptığı paylaşıma göre X, an itibarıyla 541 milyon kullanıcıya ulaştı. Paylaştığı verilerde bu sayının 2023 yılı için şimdiye kadarki en yüksek seviye olduğu görülüyor. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1684978651857596429

X sahibi Musk, artışın platformdaki sahte hesapların birçoğunun temizlenmesinden sonra gerçekleştiğini açıkladı. Yani X'te aktif olan hesapların büyük kısmı, sahte değil gerçek hesaptan oluşuyor. 

541 milyon kullanıcı sayısı, X için çok görünse de tam olarak değil. Rakip platform Facebook, geçen ay için tam 3 milyar aktif kullanıcıyı aştığını duyurdu. 

Öte yandan X'in yeni CEO'su Linda Yaccarino konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Hayatta ya da iş dünyasında büyük bir etki oluşturmak için ikinci şans elde etmek son derece nadir görülen bir şeydir. Twitter, büyük bir etki yaptı ve iletişim şeklimizi değiştirdi. Şimdi X daha da ileri gidecek ve küresel şehir meydanını dönüştürecek. X; fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar oluşturan ses, video, mesajlaşma, ödemeler / bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir."

(Kaynak: Haber Merkezi / Derleyen: Helin Pastacı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...