Elon Musk'tan yeni karar: X tek moda düşüyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'tan yeni karar: X tek moda düşüyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, satın aldıktan sonra eski adıyla Twitter yeni adıyla da X için birçok değişiklik yaptı. İş insanı şimdi de sosyal medya platformunu çiftten tek moda düşürdü.

Elon Musk, eski adıyla Twitter'ı satın aldıktan sonra hem platformda hem de şirket içinde birçok değişiklik yaptı. İş insanı son olarak Twitter'ın adını X olarak değiştirdiğinde günlerce gündem oldu. Musk şimdi de sosyal medya platformunu çift moddan teke düşüreceğini açıkladı.

X, TEK MODLA KULLANILABİLECEK

X (Twitter) sahibi Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kullanıcıların artık platformu sadece karanlık modda kullanabileceklerini açıkladı. X patronu tarafından yapılan açıklama sonrasında kullanıcılar, bu durumun zorunlu değil de tercihe dayalı olması gerektiğini belirtti. X kullanıcıları, karanlık modu gün ışığında kullanırken gözleri yorduğunu ve bu zorunlu uygulamanın doğru olmadığını dile getirdi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1684491212219359232

Elon Musk'ın böyle bir dayatmadığı neden yaptığı ise bilinmiyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Fakat daha önce yaptığı açıklamalar doğrultusunda X yani Twitter'ın kaotik yapısına uygun olduğunu düşündüğü için yapmış olabilir.

Elon Musk, logo değişimiyle ilgili de yaptığı yenilikler sonrasında şirketin artık farklı bir yapıda olduğunu ve kuşun buna uygun olmadığını belirtmişti. İş insanı, yeni adıyla X'in karmaşık yapısını sevdiğini ve kuş logosunun artık olmaması gerektiğini dile getirmişti.

Öte yandan Twitter kullanıcılarının büyük bir kısmı, sosyal medya platformunu genel olarak karanlık temada kullanmayı tercih ediyor. Fakat X'i gün ışığında kullanmak zorunda kalan bazı hesaplar için dayatmanın pek de doğru bir karar olduğu düşünülmüyor.

(Kaynak: Haber Merkezi, Derleyen: Helin Pastacı)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...