Elon Musk ile Mark Zuckerberg, kafes dövüşünden önce X için kavga edebilir!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk ile Mark Zuckerberg, kafes dövüşünden önce X için kavga edebilir!

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en zengin iki ismi arasında X nedeniyle sorun yaşanabileceği ifade ediliyor. Twitter’ın logosunu X olarak değiştiren Elon Musk’ın geçmişte Meta için X kullanan Zuckerberg ile tasarım hakkı nedeniyle ciddi sorun yaşayabileceği belirtiliyor. Sosyal medyada kafes dövüşünden önce X kavgası yaşanabileceği yorumları yapılıyor.

Mark Zuckerbeg ile Elon Musk arasında kafes dövüşünden önce X için dövüş yaşanabilir.

Twitter’ın logosunu ani bir kararla X olarak değiştiren Elon Musk’ın geçmişte Meta firması için X kullanan Zuckerberg ile tasarım hakkı nedeniyle sorun yaşayabileceği ifade ediliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir ekran görüntüsünden Zuckerberg’in META firmasının X harfi için 2017 yılında tasarım başvurusunda bulunduğu ve 2019 yılında da başvurunun onaylandığı görülüyor.

Dünyanın en zengin iki ismi arasında X nedeniyle bir sorun yaşanma olasılığı, pek çok kişi de merak uyandırdı.

Ünlü bir avukat olan Daniel Heitner, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’ Biliyorum, herkes Musk ve Zuckerberg arasında olası bir kafes dövüşü için heyecanlanıyor ancak tasarım hakkı yüzünden bir kavga kulağa daha iyi olabilir’’ dedi.

Heitner, sonrasında da Facebook ve İnstagram’ın ana şirketi META’nın sosyla medya alanındaki X harfinin tasarım haklarına sahip olduğuna dair bir paylaşımda bulundu.

Heitner’in META’nın tasarım başvurusunu da içeren paylaşımına ‘’Community Notes’’ kullanılarak cevap verildi. Cevapta, X harfinin daha önce pek çok marka tarafından kullanıldığına dikkat çekilerek, Xbox ve Microsoft gibi firmaların kullanımları örnek gösterildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...