TikTok'tan yeni özellik: Twitter'a kafa tutacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TikTok'tan yeni özellik: Twitter'a kafa tutacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

TikTok 2016 yılında kuruldu fakat dünya çapında tanınıp popüler olması 2019 yılını buldu. TikTok'un popüler olması büyük oranda akım haline gelen eğlenceli videolar sayesinde oldu. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre TikTok yeni getirdiği özellikle platformu medya odaklı olmaktan çıkarıyor.

TikTok, herkesin evde olduğu COVID-19 kaynaklı pandemi döneminde akım haline gelen videolarla popüler oldu. Sosyal medya platformu daha sonra hikaye ve fotoğraf özelliği ekleyerek özellikleri genişleti. 9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre TikTok artık platforma metin odaklı paylaşım yapabilme özelliğini de ekliyor.

TIKTOK, YENİ ÖZELLİKLE TWITTER RAKİBİ OLACAK

TikTok'un yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar, metin odaklı paylaşım yapmaya paylaşabilirler. Yani kullanıcılar uygulamayı güncelledikten sonra metin paylaşımlarına direkt olarak başlayabilir.

TikTok, yeni özelliğin kullanıcıların fikirlerini paylaşması ve düşüncelerini ifade etmesini için yeni bir yol olduğunu belirtiyor. Yeni özellikle ilgili ek olarak da şu sözleri ekliyor:

"İçerik oluşturma seçeneklerine en son eklenen metin; içerik oluşturucuların hikayelerini, şiirlerini, tariflerini ve diğer yazılı içerikleri TikTok'ta paylaşmalarına olanak tanıyor."

Öte yandan TikTok'un metin odaklı paylaşım özelliği sunmasının ardında Twitter'la rekabet ortamı sağlamaya çalıştığı düşünülüyor. Çünkü Twitter kullanıcıları, Elon Musk'ın satın almasından sonra platformda yapılan değişiklikler sonrasında yeni bir arayış içine girdi.

Mark Zuckerberg de Twitter'dan ayrılan kullanıcılar için metin odaklı platform Threads'ı sundu. TikTok'un metin paylaşma özelliğinin gelmesiyle ise sosyal medya platformları arasındaki rekabet ortamının büyüyeceği tahmin ediliyor.

(Kaynak:9To5Mac)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...