Tgrt Haber

TikTok'ta yeni skandal: 700 bin Türk kullanıcının hesabı çalındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TikTok'ta yeni skandal: 700 bin Türk kullanıcının hesabı çalındı

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, 2023 seçimlerinden önce nisan ayında Türkiye'deki 700 bin kadar TikTok hesabı ele geçirildi. Bilgisayar korsanlarının, kullanıcıların özel bilgilerine erişmesine ve hesaplarını kontrol etmesine imkan tanıyan bir saldırıyla hesapları hacklediği ortaya çıktı. Olay, TikTok'taki en büyük zayifet olarak tanımlandı.

ABD merkezli Forbes, TikTok'taki tarihi skandalı kaleme aldı: "Bir Birleşik Krallık güvenlik kurumu, TikTok'u bir yıldan uzun bir süre önce istismar edilen güvenlik açığı konusunda uyardı ancak şirket bunu düzeltmemeyi seçti. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında yeniden seçilmesinden haftalar önce, TikTok'un güvenlik şefi vekili Kim Albarella kötü bir haber aldı. Türkiye'deki 700 bin kadar TikTok hesabı, saldırganların kullanıcıların özel bilgilerine erişmesine ve hesaplarını kontrol etmesine imkan tanıyan bir saldırı tarafından ele geçirildi." ifadesini kullandı. 

Dünyanın en popüler sosyal medya ağlarından olan TikTok, Türkiye'de de milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Amerikan Forbes dergisinin iddiasına göre, geçtiğimiz nisan ayında TikTok'ta yaklaşık 700 bin Türk kullanıcının hesabı çalındı. Üstelik TikTok'un geçen yıl güvenlik açığı konusunda bilgilendirildiği ama maliyet nedeniyle platformun açığı düzeltmediği ortaya çıktı.

TIKTOK'UN GÖNDERDİĞİ ŞİFREDE AÇIK ÇIKTI

Peki, TikTok'taki güvenlik açığı ne? TikTok'un gönderdiği tek kullanımlık şifrelerin üçüncü kişiler tarafından görülebildiği ortaya çıktı. Söz konusu saldırının 2023 seçimleri öncesinde yapılması ise dikkat çekti ve bilinçli şekilde hesapların çalındığı iddialarını güçlendirdi.

Öte yandan, İngiltere merkezli istihbarat şirketi GCHQ'nun TikTok'u güvenlik açığı konusunda bilgilendirdiği de açıklandı. 

NTV'nin derlediği habere göre, 700 bin Türk kullanıcının hesabının çalınması, sosyal medya devi TikTok'taki en büyük güvenlik zayifeti olduğu kaydedildi. 

(Kaynak: Forbes, NTV) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...