Otomobil sürücülerine yeni kolaylık: Elektrikli araca başka dizele bambaşka rota

Düzenleyen: / Kaynak: GSM Arena
Otomobil sürücülerine yeni kolaylık: Elektrikli araca başka dizele bambaşka rota

TEKNOLOJİ Haberleri  / GSM Arena

Google, geçen yıl araç sürücülerine en çevre dostu rotayı gösteren bir Haritalar özelliği başlattı. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da yaklaşık 18 aydır kullanılan bu özellik artık 40 Avrupa ülkesine genişletildi.

Teknoloji devi Google, Haritalar'da en çevre dostu rotayı gösteren özelliğini hem Android telefonlara hem de iOS'lara sunmuştu. Ağustos ayında Almanya'da da kullanıma sunulan özellik bu ay itibariyle Fransa, İrlanda, Polonya, İspanya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere yaklaşık 40 Avrupa ülkesine yayılıyor. Ancak Google tam olarak hangi bölgelerde kullanılacağına açıklık getirmedi. 

Çevre dostu rota modunu kullanan araç sürücüleri, yolculuk daha uzun sürse bile istenilen konuma ulaşmak için en verimli rotayı gösterir. Yokuşları, trafiği, geçiş ücretlerini ve diğer durakları hesaba katan sistem, hızın daha sabit olduğu yeri tespit ederek yakıt tasarrufu sağlıyor. 

YAKIT TÜRÜNE GÖRE ROTA ÖNERECEK

Google Haritalar, kullandığınız arabanın türünü (benzinli, dizel, hibrit veya elektrikli) seçmenize de imkan tanıyor. Sistemin nasıl kurulduğunu merak ediyorsanız, Avrupa Çevre Ajansı'ndan gelen geri bildirimlerle oluşturuldu. Belirli bölgelerdeki en popüler motorların Google'ın kendi makine öğrenimi modelleriyle birleştirilmiştir.

Otomobil sürücülerine yeni kolaylık: Elektrikli araca başka dizele bambaşka rotaGoogle Haritalar'daki çevre dostu haritalar bu şekilde görünüyor

Çevre dostu rotaları görmek için kullanıcıların Google Haritalar'da profil resmine dokunduktan sonra, Ayarlar > Navigasyon Ayarları'na gitmesi ve daha sonra ise Rota Seçenekleri'ne tıklaması gerekiyor. Kullanıcılar, yakıt açısından verimli rotayı açmak veya kapatmak için "Yakıt açısından verimli rotaları tercih et" seçeneğine dokunabilir.

Google, ABD ve Kanada'da çevre dostu rota modunu başlattıktan sonra 100 bin arabaya eşdeğer karbon emisyonu tasarrufu sağladığını iddia etti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: GSM Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...